27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

OM politiek instrument

HomeMediaAlgemeen nieuwsOM politiek instrument

Advocaat Schotte noemt invallen alarmerende ontwikkeling

schotte and IOCWillemstad -Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van MFK-Statenlid Gerrit Schotte trekt fel van leer tegen het Openbaar Ministerie (OM), na de zes invallen gisterochtend. Het OM is verworden tot een politiek instrument, betoogt Sulvaran.

Het antwoord op de vraag waarom het Openbaar Ministerie (OM) niet met vervolging van Schotte heeft gewacht tot de uitkomst van de civiele enquête, is volgens de advocaat simpel:

,,Om Fundashon Akshon Sivil (FAS) en Nederland te helpen politiek te bedrijven tegen Schotte. Vergeet niet dat FAS en het OM samen een civiele enquête tegen Schotte hebben geïnitieerd.
Deze handeling is opmerkelijk en riekt naar vuile politiek die de integriteit van het OM aantast.”

Volgens de advocaat liggen er oudere klachten dan die van FAS, zoals die tegen president van de Centrale Bank Emsley Tromp van 22 april 2012 en de klacht tegen oudparlementariër van MFK Dean Rozier van 6 augustus 2012.

,,Kennelijk vind het OM dat de klachten van FAS prioriteit hebben boven alle andere klachten. FAS, dat pretendeert alle vormen van corruptie te willen aanpakken, maakt er geen bezwaar tegen dat het OM de zaken tegen Tromp en Rozier niet wil behandelen.”

Dit alles duidt er volgens de advocaat van Schotte op dat het Openbaar Ministerie een machtig politiek instrument is dat met verschillende maten meet, afhankelijk uit welk deel van de gemeenschap iemand afkomstig is.

,,Het OM is een belangrijk instrument van een land en mag geen politieke instrument zijn. Is het OM ook bang voor ‘reforma’ (hervormingen)? Een andere verklaring voor deze twijfelachtige handeling van het OM is er niet.”

Klacht van FAS niet ontvankelijk’

In een brief van 30 oktober, ondertekend door advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en MFKStatenlid Gerrit Schotte, wordt de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie verzocht inzage te geven in de processtukken.
Ook wil Schotte worden gehoord in deze zaak.
Het betreft voorwaardelijke verzoeken, omdat de klacht van FAS eigenlijk niet ontvankelijk moet worden verklaard, stelt de advocaat.

,,Niet ontvankelijk zijn immers klaagschriften in zaken waarin al direct vast staat dat er nog geen beslissing tot niet (verdere) vervolging is genomen.”

In de brief stelt Sulvaran dat FAS als feitelijke activiteiten heeft het zwart maken van politieke tegenstanders, waarbij de pijlen nu gericht zijn op Schotte, die volgens Sulvaran ‘op dit moment buiten enkele twijfel de grootste politieke leider van het eiland is’.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties