26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 05:09

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron OM politiek instrument

OM politiek instrument

Advocaat Schotte noemt invallen alarmerende ontwikkeling

schotte and IOCWillemstad -Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van MFK-Statenlid Gerrit Schotte trekt fel van leer tegen het Openbaar Ministerie (OM), na de zes invallen gisterochtend. Het OM is verworden tot een politiek instrument, betoogt Sulvaran.

Het antwoord op de vraag waarom het Openbaar Ministerie (OM) niet met vervolging van Schotte heeft gewacht tot de uitkomst van de civiele enquête, is volgens de advocaat simpel:

,,Om Fundashon Akshon Sivil (FAS) en Nederland te helpen politiek te bedrijven tegen Schotte. Vergeet niet dat FAS en het OM samen een civiele enquête tegen Schotte hebben geïnitieerd.
Deze handeling is opmerkelijk en riekt naar vuile politiek die de integriteit van het OM aantast.”

Volgens de advocaat liggen er oudere klachten dan die van FAS, zoals die tegen president van de Centrale Bank Emsley Tromp van 22 april 2012 en de klacht tegen oudparlementariër van MFK Dean Rozier van 6 augustus 2012.

,,Kennelijk vind het OM dat de klachten van FAS prioriteit hebben boven alle andere klachten. FAS, dat pretendeert alle vormen van corruptie te willen aanpakken, maakt er geen bezwaar tegen dat het OM de zaken tegen Tromp en Rozier niet wil behandelen.”

Dit alles duidt er volgens de advocaat van Schotte op dat het Openbaar Ministerie een machtig politiek instrument is dat met verschillende maten meet, afhankelijk uit welk deel van de gemeenschap iemand afkomstig is.

,,Het OM is een belangrijk instrument van een land en mag geen politieke instrument zijn. Is het OM ook bang voor ‘reforma’ (hervormingen)? Een andere verklaring voor deze twijfelachtige handeling van het OM is er niet.”

Klacht van FAS niet ontvankelijk’

In een brief van 30 oktober, ondertekend door advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en MFKStatenlid Gerrit Schotte, wordt de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie verzocht inzage te geven in de processtukken.
Ook wil Schotte worden gehoord in deze zaak.
Het betreft voorwaardelijke verzoeken, omdat de klacht van FAS eigenlijk niet ontvankelijk moet worden verklaard, stelt de advocaat.

,,Niet ontvankelijk zijn immers klaagschriften in zaken waarin al direct vast staat dat er nog geen beslissing tot niet (verdere) vervolging is genomen.”

In de brief stelt Sulvaran dat FAS als feitelijke activiteiten heeft het zwart maken van politieke tegenstanders, waarbij de pijlen nu gericht zijn op Schotte, die volgens Sulvaran ‘op dit moment buiten enkele twijfel de grootste politieke leider van het eiland is’.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties