25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 02:21

Laatste reacties

- Advertentie -

OM politiek instrument

Advocaat Schotte noemt invallen alarmerende ontwikkeling

schotte and IOCWillemstad -Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van MFK-Statenlid Gerrit Schotte trekt fel van leer tegen het Openbaar Ministerie (OM), na de zes invallen gisterochtend. Het OM is verworden tot een politiek instrument, betoogt Sulvaran.

Het antwoord op de vraag waarom het Openbaar Ministerie (OM) niet met vervolging van Schotte heeft gewacht tot de uitkomst van de civiele enquête, is volgens de advocaat simpel:

,,Om Fundashon Akshon Sivil (FAS) en Nederland te helpen politiek te bedrijven tegen Schotte. Vergeet niet dat FAS en het OM samen een civiele enquête tegen Schotte hebben geïnitieerd.
Deze handeling is opmerkelijk en riekt naar vuile politiek die de integriteit van het OM aantast.”

Volgens de advocaat liggen er oudere klachten dan die van FAS, zoals die tegen president van de Centrale Bank Emsley Tromp van 22 april 2012 en de klacht tegen oudparlementariër van MFK Dean Rozier van 6 augustus 2012.

,,Kennelijk vind het OM dat de klachten van FAS prioriteit hebben boven alle andere klachten. FAS, dat pretendeert alle vormen van corruptie te willen aanpakken, maakt er geen bezwaar tegen dat het OM de zaken tegen Tromp en Rozier niet wil behandelen.”

- Advertentie -

Dit alles duidt er volgens de advocaat van Schotte op dat het Openbaar Ministerie een machtig politiek instrument is dat met verschillende maten meet, afhankelijk uit welk deel van de gemeenschap iemand afkomstig is.

,,Het OM is een belangrijk instrument van een land en mag geen politieke instrument zijn. Is het OM ook bang voor ‘reforma’ (hervormingen)? Een andere verklaring voor deze twijfelachtige handeling van het OM is er niet.”

Klacht van FAS niet ontvankelijk’

In een brief van 30 oktober, ondertekend door advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en MFKStatenlid Gerrit Schotte, wordt de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie verzocht inzage te geven in de processtukken.
Ook wil Schotte worden gehoord in deze zaak.
Het betreft voorwaardelijke verzoeken, omdat de klacht van FAS eigenlijk niet ontvankelijk moet worden verklaard, stelt de advocaat.

,,Niet ontvankelijk zijn immers klaagschriften in zaken waarin al direct vast staat dat er nog geen beslissing tot niet (verdere) vervolging is genomen.”

In de brief stelt Sulvaran dat FAS als feitelijke activiteiten heeft het zwart maken van politieke tegenstanders, waarbij de pijlen nu gericht zijn op Schotte, die volgens Sulvaran ‘op dit moment buiten enkele twijfel de grootste politieke leider van het eiland is’.

- Advertisement -

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -