27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 22:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Massale vergadering vakbonden

Darius ‘Lio’ PlantijnWillemstad – Zeven overheidsvakbonden zullen vanochtend onder werktijd vergaderen over mogelijke maatregelen van de overheid. Sitek adviseert ouders hun kinderen thuis te houden.

,,We raden ouders aan om hun kinderen thuis te houden, omdat op alle scholen op Curaçao geen volwassenen aanwezig zullen zijn”, laat vakbondsleider Darius ‘Lio’ Plantijn van Sitek desgevraagd weten.

Waarnemend minister van Onderwijs Ivar Asjes deed gisteravond in de Staten een oproep aan de leerkrachten op het eiland om wel onderwijs te verzorgen, ondanks de aankondiging van Sitek. Leden en niet-leden van ambtenarenvakbond Abvo, NAPB en SAP (politie), STrAF (belasting- en douanewezen), Sitek (onderwijs), STSK (niet-onderwijzend personeel) en Curatca (luchtverkeersleiding) worden door de vakbondsleiders opgeroepen zich om 8.00 uur deze ochtend te melden bij New Song in Muizenberg voor een informatieochtend. Plantijn:

,,Het is voor ons een manier om de overheid te laten zien dat de ambtenaren tegen de voorgenomen maatregelen van de regering zijn.
Wij vinden dat de overheid en het parlement niet veel respect tonen.
Wij hebben alternatieven ingediend bij de Raad van Ministers en het parlement. Op de brief aan de Raad van Ministers hebben we een oppervlakkig antwoord gekregen, van het parlement hebben we nooit response ontvangen.”

Bonden presenteren alternatieven

Tevens zullen de leden vanochtend worden geïnformeerd over de alternatieven die de zeven vakbondsleiders in gedachte hebben.

,,Dat betekent dat alle diensten plat gaan”, aldus de vakbondsleider van Sitek.

- Advertentie -

De ‘massale vergadering onder werktijd’ zal officieel tot 11.00 uur gaan duren volgens Sitek. STrAF laat weten dat de eindtijd onbekend is.

Plantijn vult aan: ,,Wij gaan onze leden niet verplichten weer aan het werk te gaan om 11.00 uur als zij langer willen vergaderen.”

De politievakbond, NAPB, laat weten te hopen op een ‘grote opkomst’.

,,Op deze manier kunnen we duidelijk maken waar we als ambtenaren staan en staan we sterker”, lichten zij toe.

Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening (PAIS) hoopt niet dat de aangekondigde acties van de overheidsvakbonden ten koste zullen gaan van de dienstverlening.
Dat heeft de minister gisteren desgevraagd laten weten.
De verschillende vakbonden die de ambtenaren vertegenwoordigen hebben stakingen aangekondigd uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen die moeten worden getroffen binnen het ambtenarenapparaat.
Het voorgestelde pakket bevat onder ander

  • reductie van het vakantiegeld van zes naar drie procent gedurende twee jaar;
  • bevriezing van de indexering twee jaar lang;
  • het beëindigen van VUT met ingang van 1 januari 2014;
  • het verdubbelen van de loontreden binnen een loonschaal, waardoor de tredeverhoging de helft wordt van nu en verlaging van de pensioenpremie van vier procent waarvan drie procent ten gunste van de overheid en een procent van de ambtenaar.

Minister van der Horst heeft maandag middels een brief laten weten dat acties op dit moment nergens voor nodig zijn omdat er gewoon nog gesprekken gaande zijn tussen zijn persoon en de vakbonden.

,,Een definitief besluit is nog helemaal niet gevallen over het pakket maatregelen dat verband houdt met de noodzakelijke reductie op de ambtelijke personeelskosten.”

- Advertisement -

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -