30 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

OM | Jeugdreclassering na overtreding Leerplichtwet

Onderzoek 'Colade'
Openbaar Ministerie Sint Maarten: overtredingen Leerplichtwet

Een 15-jarig meisje dat de leerplichtwet heeft overtreden door 67 dagen niet naar school te gaan, is verschenen op een zitting bij de officier van justitie. Ze werd vergezeld door haar moeder.
In deze zaak was een proces-verbaal opgemaakt door de leerplichtambtenaar, dat is ingezonden naar het openbaar ministerie. Het openbaar ministerie heeft de minderjarige en haar moeder opgeroepen om op een zogenaamde “TOM-zitting” te verschijnen.

Dit is een zitting waarbij het de intentie van de officier van justitie is om de zaak af te doen met een transactie zoals een werkstraf, een leerstraf of verplichte reclasseringsbegeleiding.

Na het horen van de minderjarige en haar moeder, heeft de officier van justitie besloten dat verplichte jeugdreclasseringsbegeleiding nodig is. Jeugdreclassering wordt uitgevoerd door de Voogdijraad, die daarvoor 2 getrainde jeugd reclasseerders in dienst heeft. De minderjarige moet meewerken met alle aanwijzingen die haar door de jeugdreclassering worden gegeven. Doet ze dat niet, of overtreedt ze wederom de wet, dan zal ze alsnog gedagvaard worden voor de rechter.

Het openbaar ministerie benadrukt dat in vergelijkbare gevallen het ook mogelijk is om de ouder(s) te vervolgen, zeker als duidelijk is dat de verantwoordelijke ouder niet genoeg inspanningen heeft verricht om te zorgen dat het kind in school is.

Het Openbaar Ministerie werkt momenteel aan een Aanwijzing Leerplicht, in overleg met de Onderwijsinspectie, zodat meer zaken succesvol vervolgd kunnen worden.

Youth Probation after violation Compulsory Education

A 15-year old girl who violated the law on compulsory education by not going to school for 67 days appeared in a hearing by the public prosecutor on Tuesday. She was accompanied by her mother.

In this case a proces-verbaal was made by the truancy officer and sent to the prosecutor’s office. The prosecutor’s office summoned the minor suspect and her mother to appear in a so called “TOM-zitting”. This is a hearing by the prosecutor in which the intention is to deal with the case with a transaction like a community service, a training or compulsory guidance.

After hearing the minor and her mother the prosecutor decided that compulsory youth probation is necessary. Youth probation is executed by the Court of Guardianship, who has two trained youth probation workers.The minor needs to cooperate with all the youth probation deems necessary for a period of 2 years. If she fails to do so, or if she violates the law again, the case will be brought before the judge.

The Prosecutor’s Office points out that in similar cases, prosecution of parent(s) is also possible, especially when it is clear that the responsible parent has not made enough efforts to make sure the child is in school. The Prosecutor’s Office is currently working on a Guideline on compulsory education together with the Truancy department, so that more cases can be successfully prosecuted.

Bron: Openbaar Ministerie Sint Maarten

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -