26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

OM heeft reeds in december 2010 de premier ‘gecleared’ inzake MOT-meldingen

HomeNieuwsOM heeft reeds in december 2010 de premier ‘gecleared’ inzake MOT-meldingen

De Regering van Curaçao heeft kennis genomen van de vertrouwelijke documenten die circuleren en die misbruikt worden om de reputatie van de Premier van Curaçao, dhr Gerrit Schotte, te beschadigen.
De Regering neemt het misbruik hiervan en de verkeerde informatie die hieromtrent wordt verspreid ernstig op en neemt daarom de stap om nogmaals de juiste feiten naar voren te brengen in verband met deze valse insinuaties.
Op basis van door bepaalde personen illegaal verkregen documenten, is een aantal gegevens van het MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties) inzake transacties die Premier Schotte in het verleden heeft gedaan openbaar geworden.
Dit is niet de eerste keer dat er publiekelijk aandacht wordt gegeven aan deze MOT-meldingen.

Reeds vanaf oktober 2010 wordt er gebruik gemaakt van steeds dezelfde informatie om insinuaties naar voren te brengen in de richting van de premier met als doel het beschadigen van de geloofwaardigheid van de heer Schotte en zijn functie.
En hoewel de feiten anders uitwijzen, wordt tot nu toe ook steeds onterecht herhaald dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen omdat verondersteld wordt dat de minister-president niet is gescreend, en dat daardoor de MOT-meldingen niet op onafhankelijke wijze zouden zijn onderzocht.

De realiteit en de waarheid is – zoals de Premier ook reeds tweemaal naar voren heeft gebracht tijdens publieke debatten in het parlement – dat er een grondige screening heeft plaatsgevonden in 2010.
Het Openbaar Ministerie heeft de meldingen samen met het MOT onderzocht en kwam tot de conclusie in december 2010 dat er geen reden is voor een strafrechtelijk onderzoek op basis van deze meldingen.
De Regering benadrukt dat er geen enkel feit of gegeven is, dat niet is onderzocht in verband met Premier Schotte, en keurt af dat er welbewust voor wordt gekozen om flagrante leugens te herhalen.
Gezien de ernst van de insinuaties is besloten om een ongebruikelijke stap te doen, en de verklaring te publiceren die de Procureur-generaal heeft gestuurd aan Gouverneur Frits Goedgedrag van Curaçao in december 2010, waarin hij aankondigt dat de MOT meldingen zijn onderzocht en dat het Openbaar Ministerie geen reden ziet voor een strafrechtelijk onderzoek.

De formulering luidt: “Gelet op de informatie die voor het Openbaar Ministerie thans beschikbaar is, zijn er – vooralsnog – geen termen aanwezig om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen dhr. Schotte.”  Dit is een standaard formulering in dergelijke verklaringen en het gebruik van het woord ‘vooralsnog’ is geen indicatie van resterende twijfel. De publicatie van deze verklaring gebeurt met instemming van Gouverneur Goedgedrag, aan wie de verklaring is gericht.

Bijlage: Verklaring van de Procureur-generaal op basis van het onderzoek van de MOT-meldingen.

MOT – Brief PG Inzake MOT Meldingen MP Dec 2010

Willemstad 7 maart 2012

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties