27 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 22:35

Laatste reacties

- Advertentie -

De digitale school

INDIEN MEN 15 jaar geleden was begonnen met de invoering van digitaal onderwijs, zouden we nu geen 17 miljoen hoeven te betalen aan schoolboeken en -materiaal!
Wanneer we gebruik maken van IT (Informatie Technologie), gaan we op Internet – waar alle informatie te vinden is over wat de mens heeft gepresteerd – om bliksemsnel en gratis alle informatie te krijgen die we nodig hebben!
Feitelijk betekent dit dat het niet meer nodig is boeken aan te schaffen, wanneer alle benodigde info beschikbaar is, gratis en van veel recentere datum.
Wij leven in een snel veranderende technologische wereld met elektronische communicatie, hetgeen een complete ommekeer teweeg heeft gebracht in de wijze waarop wij leven, met elkaar communiceren, handel drijven en studeren.

Wat betekent dit voor het onderwijs?
In plaats van met een tas vol boeken te sjouwen, heeft de student altijd zijn computer (of een nog kleiner elektronisch communicatie-apparaat) bij zich.
In de klas heeft de leerkracht een ‘controle paneel’, waarop zij de vorderingen van de studenten kan volgen bij de uitvoering van een opdracht op hun computer.
Ze ziet meteen wanneer een leerling een probleem heeft en kan helpen zonder de klas te storen. Ook kan de leerkracht haar les differentiëren door de opdracht aan te passen aan het niveau van de individuele leerling, zonder dat dit gevolgen heeft voor de groep.
Er zullen ook lessen gegeven worden zoals tegenwoordig, maar de leerkracht maakt gebruik van een elektronisch bord, waarop ze de informatie projecteert met interessante tekeningen en beelden, waardoor de uitleg duidelijker overkomt. Dit alles maakt de les veel interessanter.

Het is bewezen dat het hedendaagse kind zeer enthousiast reageert op deze benadering, omdat het reeds bekend is met het gebruik van het mobieltje, de I-phone, Blackberry en I-pad, enzovoort.
Er zijn IT-experts nodig om precies aan te geven wat er geinvesteerd moet worden in elke school (maatschappijen zoals Oracle bijvoorbeeld), terwijl de leerkracht voldoende bijscholing in IT en de didactiek ervan moet krijgen om er optimaal gebruik van te maken om haar les zo productief mogelijk te geven. H
et gevolg van digitalisering van het onderwijs is dat de informatie veel actueler is, gemakkelijker te verkrijgen en te gebruiken dan een boek, en praktisch gratis.
Doordat het kind zijn eigen computer heeft (betaald door de overheid), leert hij aangepast aan zijn niveau te studeren en zal hij gaandeweg een eigen discipline ontwikkelen om, als huiswerk, onderzoek te doen.
Later zal deze ‘zelfstudie’-gewoonte goed van pas komen voor de ‘constante studie’-houding, die onmisbaar is in deze wereld van snelle en constante veranderingen!
Zelfs een universitaire studie kan op deze wijze gevolgd worden.

Beste lezer, ik garandeer u dat het bovenstaande geen fantasie is! Ik ken ex-studenten die een universitaire studie hebben gevolgd, zonder ooit het gebouw te hebben bezocht!
Alles hebben ze ‘on-line’ gevolgd. Phoenix University is de grootste digitale universiteit ter wereld.
Er zijn verscheidene universiteiten die ‘on-line’ programma’s aanbieden voor derde wereldlanden.
Khan Academy biedt geheel GRATIS digitale lessen aan voor kinderen in wiskunde, natuurwetenschappen, geografie, enzovoort.
In plaats van telkens weer 17 miljoen uit te geven aan schoolboeken en -materiaal is het voordeliger om geleidelijk aan te beginnen met investeringen in digitalisering en innovatie van het onderwijs.
Op deze wijze zal het wel degelijk mogelijk zijn een innovatieve en democratische gemeenschap te realiseren.

- Advertentie -

JOSEPH (‘JOPI’) HART
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -