28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 10:22

ParadiseFM | Curaçaoënaars opgepakt in Dominicaanse Republiek

Enkele Curaçaoënaars zijn vanochtend opgepakt in de Dominicaanse republiek. Dat gebeurde nadat ze met twee privé-vliegtuigen waren geland. Het gaat om een groep zakenmannen, waaronder Miles M., eigenaar...

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

NTR | Koninklijke Landmacht brengt Sint-Maarten in kaart voor orkaanseizoen

Tim van Dijk  PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoOM besluit niets meer te zeggen

OM besluit niets meer te zeggen

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om niets meer te zeggen over de zaak ‘Bientu’ omdat deze bijna rijp is voor behandeling. Dat laat de woordvoerder van het OM desgevraagd weten.

Onduidelijk blijft dus nog steeds of minister George Jamaloodin (MFK) van Financiën verdachte is in de zaak en zo ja, verdachte waarvan.

Volgens de woordvoerder van het OM werd alles wat naar buiten werd gebracht over de zaak door de regering gepolitiseerd. ,,Jammer voor de pers, maar we hebben er nu bewust voor gekozen om voorzichtig om te gaan met deze zaak.”

De onbekende rol van minister Jamaloodin in de zaak ‘Bientu’ waarbij zijn halfbroer en loterijmagnaat Robbie dos Santos hoofdverdachte is, speelt niet alleen bij leden van de pers een grote rol.

In een brief gedateerd 19 juni 2012 en gericht aan minister Elmer Wilsoe van Justitie, vragen ook parlementariërs Glenn Sulvaran en Magali Jacoba (beiden PAR) zich af of Jamaloodin nou wel of geen verdachte is in de zaak Bientu.

,,Onlangs hebben wij in de media kennis genomen van het verhoor van minister George Jamaloodin door de Landsrecherche. Dit verhoor zou in zijn huis en in het kader van de zaak Bientu hebben plaatsgevonden. Dat heeft de minister van Financiën op een gegeven moment ook zelf toegegeven. Door de uitlatingen van de minister kunnen wij echter niet opmaken of hij nou wel of geen verdachte is in de zaak. U bent bekend met deze zaak, daar uw interventie bij deze uitgebreid werd besproken binnen de samenleving”, aldus de fractieleden van de PAR in hun schrijven aan de minister van Justitie.

De PAR vindt het vreemd dat Kabinet Schotte zo stil blijft over de zaak en niet officieel en openlijk de beschuldigingen heeft afgewezen als niet juist zijnde.

,,Wij hebben ook geen reactie gekregen op een brief aan minister-president Schotte van 23 mei 2012, waarin wij vragen om verduidelijking in deze zaak. In een rechtsstaat zoals wij die kennen, is het gebruikelijk dat wanneer een minister verdachte is in een zaak, hij (tijdelijk) afstand neemt van zijn functie totdat alles is opgeklaard. U heeft als minister van Justitie onlangs zelf verklaard dat u achter onze rechtsstaat staat en dat transparantie in de regering één van uw fundamentele principes is.”

Het is uiteindelijk Helmin Wiels, de voorman van Pueblo Soberano (PS) geweest die een reactie gaf op de brief van PAR die gestuurd werd naar premier Schotte. Volgens Wiels zou enkel de minister van Justitie er op de hoogte van zijn als de minister van Financiën ergens verdacht van werd of niet. Want, zo meldde de PS-voorman:

,,Het Openbaar Ministerie moet de minister van Justitie ervan op de hoogte brengen als een parlementariër of een bewindsman officieel op de hoogte is gesteld dat hij verdachte is in een zaak. Later heeft Wiels de premier en minister Jamaloodin ook gechanteerd door te zeggen dat als zij hun ontslag indienen bij de gouverneur, Wiels er eigenhandig voor zou zorgen dat beide bewindsmannen opgesloten zouden worden. Volgens Wiels zorgt hij ervoor dat bovengenoemde twee nog vrij rond lopen.”

Volgens de PAR maakt Wiels zich hiermee schuldig aan medeplichtigheid. De PAR, uit monde van Sulvaran en Jacoba, doen een dringende oproep aan de minister van Justitie om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen in deze kwestie: is Jamaloodin nou verdachte in de zaak Bientu of niet? ,,Het Curaçaose volk verdient de waarheid.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties