29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Oloshi bòmbòshi .

HomeNieuwsOloshi bòmbòshi .
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we  Fred de Haas  aan het woord…………..

Wie in de afgelopen dagen het politieke gehakketak op Curaçao enigszins heeft gevolgd moet wel tot de conclusie zijn gekomen dat de klok op het Wilhelminaplein in Willemstad de grote boosdoener in ‘de zaak Sulvaran’ is geweest.
Alle Parista(nan), met inbegrip van de heer Sulvaran, hebben een rituele dans om de klok uitgevoerd: vijf voor vier, vier uur, half vijf…
Toen hield Camelia het niet meer uit.

Wat een onzin allemaal.

Onlangs hebben we, door de goede zorgen van ‘Morù Bon Dia’ en TeleCuraçao een beheerste, maar zichtbaar geëmotioneerde Glenn Sulvaran voor de radio een toelichting zien geven op zijn besluit om als zelfstandig Statenlid verder te gaan en zich aan te sluiten bij de voorlopige coalitie.
Gedurende vijftig minuten legde de kritische radioverslaggever hem het vuur na aan de schenen over de zuiverheid van zijn motieven.
Maar aan alles was te zien en te merken dat de heer Sulvaran integer had gehandeld.
Hij doorstond de ondervraging glansrijk en verontschuldigde zich grootmoedig voor uitspraken die door al te grote emoties waren ingegeven.

Prima, Curaçao is nog nooit te beroerd geweest om het effect van emoties te vergeven.
Sulvarans besluit was ingegeven door zijn ongetwijfeld zeer terechte vrees dat de PAR door haar politieke getalm in de oppositiebanken zou zijn beland en daardoor de goede boot zou hebben gemist.
Waarschijnlijk heeft de heer Sulvaran de gedecimeerde PAR van de politieke ondergang gered en Curaçao behoed voor een onherroepelijk afglijden naar de gapende afgrond van een onbeheersbare chaos.

Wat de heer Sulvaran met de heer Wiels – les extrêmes se touchent – gemeen heeft is het feit dat ze allebei het beste met Curaçao voor hebben.
Zij zijn degenen die zich het meest uitgesproken hierover hebben uitgelaten.
Ook hebben zij met elkaar gemeen dat ze niet bang zijn om hun gedachten op niet mis te verstane wijze te uiten, like it or not.
Gelukkig hebben ook PAIS en PNP zich duidelijk in die richting uitgelaten, waardoor er een gemeenschappelijke parasol is ontstaan waaronder hun gedachtegoed kan schuilen: het welzijn van het eiland.

Taken genoeg:

  • elke vorm van racisme uitbannen,
  • Curaçao tot een betrouwbare gesprekspartner maken,
  • investeerders vertrouwen geven en daardoor banen creëren,
  • armoede bestrijden,
  • voor goed onderwijs voor iedereen zorgen,
  • een efficiënt en gemotiveerd ambtenarenapparaat ontwikkelen.

PAR wil natuurlijk maar al te graag aan die doelen meewerken.
Dat blijkt nu.
Degenen in de partij die nog denken dat ze in de jaren vijftig van de vorige eeuw leven moeten voorlopig maar op de achterste bankjes plaatsnemen.
En Sulvaran?
Laat de man even met rust en geef hem het respect dat hij verdient.

Kuid’e bon!

Fred de Haas,
Nederland

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Wat dhr. De Haas vergeet te vermelden is dat er allereerst iets moet worden gedaan aan het gevoel van eigenwaarde want zolang de curacaoenaar het idee heeft zelf niets te kunnen en in het positieve geval te maken krijgt met jaloezie en naijver is het huilen met de pet op.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties