27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 06:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Olielek bij Bullenbaai

Haven Veiligheidinspectie (HVI) stelt onderzoek in

olie-jan kok-22072013WILLEMSTAD — De exploitant van de Isla-raffinaderij en de Curaçao Oil Terminal (COT), PdVSA, heeft vanochtend melding gemaakt van een vooralsnog onbekende hoeveelheid gelekte olie in de Bullenbaai. Dit stelt de oil-spill coordinator van de Haven Veiligheidsinspectie (HVI), Rudsel Henriquez, die zegt dat de melding ‘s ochtends binnenkwam.

Advertentie

- Advertentie -

De HVI heeft een onderzoek ingesteld.
Henriquez heeft hierop ook de Milieudienst gewaarschuwd die Rif St. Marie zou nalopen. Voor het ter perse gaan van deze krant was de omvang van de mogelijke schade nog onbekend.
De hoeveelheid drijvende olie was goed zichtbaar, waarop een omwonende daar ook melding van olie bullebaaiheeft gemaakt.

“De raffinaderij kon vanochtend nog niet aangeven wat de oorzaak van het olielek was en heeft gemeld een onderzoek in te zullen stellen. De raffinaderij heeft tevens mensen het water op gestuurd met boten om de drijvende olie in kaart te brengen”

, aldus Henriquez, die in de middaguren zelf ook een inspectie zal uitvoeren op zee.

Ook de woordvoerder van de Kustwacht, Maartje van der Maas, bevestigt dat de melding is binnengekomen van olie in het gebied.

“Vooralsnog zijn wij niet betrokken bij het onderzoek, dat in handen van de HVI is, maar dat kan in de loop van de dag nog veranderen.”

- Advertisement -

Dit is de derde maal binnen een betrekkelijk korte periode dat er olie in de Bullenbaai is beland.
Bij de eerste maal, op 17 augustus 2012, werd het gebied van Jan Kok zwaar getroffen doordat de olie de draslanden binnen kon stromen, omdat de monding ‘Boca St. Marie’ niet met een oilboom was afgesloten.
De tweede maal dat er een zichtbare hoeveelheid olie in de Bullenbaai dreef, was op 7 november 2012.

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -