27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Curaçaohuis stelt reactie uit

curacaohuisDEN HAAG — Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao wil op dit moment niet inhoudelijk reageren op mediaberichten over vermeende vriendjespolitiek.
Het Curaçaohuis laat alleen weten dat het zich niet in de beschuldigingen herkent.
De gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, geeft volgende week vrijdag mogelijk meer openheid van zaken tijdens een interview met de Amigoe.

Advertentie

- Advertentie -

Geruchten over vriendjespolitiek zijn er al sinds Marije Berkhouwer, hoofd communicatie van het Curaçaohuis, in september naar huis werd gestuurd.
Het Curaçaohuis ontkende destijds dat ze plaats had moeten maken voor perswoordvoerder Jassir de Windt.
Deze week meldde de NTR dat Wiels de afgelopen maanden verschillende bekenden en zelfs familieleden aan een baan op het Curaçaohuis zou hebben geholpen, onder wie

  • haar vriendin Mylene Gerard,
  • haar dochter Gilanne Pieternelle en
  • Andrew Wilsoe, zoon van PS-politicus Elmer Wilsoe.

geen van deze personen zou zijn aangenomen na de voorgeschreven sollicitatieprocedure.
Bovendien is het ook niet toegestaan om nieuwe mensen in dienst te nemen, omdat een personeelsstop onderdeel is van de aanwijzing door de Rijksministerraad.
Tenzij het om cruciale functies gaat.

In een reactie stelde het Curaçaohuis dat er sinds juli niemand in vaste dienst is genomen, verwijzend naar diezelfde aanwijzing, maar dat er verder geen informatie wordt verstrekt over personeelswijzigingen.
De renovatie van de woning en het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister, waar in de media ook vraagtekens bij worden gezet, was een besluit van de Raad van Ministers, aldus het Curaçaohuis.
Op termijn wordt er gezocht naar een locatie waarmee kosten kunnen worden bespaard door hier ook de Stichting Studiefinanciering en het Curaçao Toeristenbureau Europa in onder te brengen.

“Het KGMC betreurt het ten zeerste dat er door individuen suggestieve, niet op waarheid berustende uitspraken omtrent vermeende praktijken in het KGMC in bepaalde media zijn en worden gedaan.
Te meer omdat hiermee een poging tot afbreuk aan de integriteit van het KGMC in zijn geheel wordt gedaan”

, aldus het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in een verklaring.
Perswoordvoerder De Windt zei vanmorgen desgevraagd dat de Curaçaose regering en daarmee ook het Curaçaohuis ervoor heeft gekozen om niet inhoudelijk te reageren op suggesties in de media.

“Deze regering gaat niet teruggooien met modder. Dat is niet professioneel”

, zei hij.
Het Curaçaohuis overweegt juridische stappen te nemen tegen media die geen hoor en wederhoor hebben toegepast vóór de publicatie van hun berichten, zei hij.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -