OB | ‘Pastor uit Curaçao verkrachtte Tilburgs meisje (16) in hotelkamer’

‘Pastor uit Curaçao verkrachtte Tilburgs meisje (16) in hotelkamer’

TILBURG – Een vrouw uit Tilburg is een van de slachtoffers van een 54-jarige pastor uit Curaçao die tientallen minderjarige meisjes en vrouwen seksueel zou hebben misbruikt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Orlando B. zit sinds vorig jaar vast voor de grootste ontuchtzaak die Curaçao ooit heeft gekend. Hij kan achttien jaar gevangenisstraf krijgen.

Volgens het Openbaar Ministerie zou de Tilburgse op 16-jarige leeftijd zijn verkracht in een hotelkamer in Den Haag. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar goed.

Vertrouwen

“Hij heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van het slachtoffer en van haar ouders”, aldus een woordvoerder tegen het Brabants Dagblad.

Het meisje was lid van de geloofsgemeenschap Rains of Blessings, waar B. de leider van was. In 2012 maakte de pastor een rondgang langs zijn kerken in Nederland. Daarbij bezocht hij ook Tilburg.

Bedreiging en geweld

Het Openbaar Ministerie zegt in de krant dat Orlando B. zijn slachtoffers bedreigde of geweld tegen hen gebruikte. Ook zou één slachtoffer bang zijn gemaakt door haar wijs te maken dat ze bezeten was door demonen die moesten worden uitgedreven.

De zaak kwam twee jaar geleden aan het rollen, nadat een van de slachtoffers aangifte deed. Deze week stond de ‘apostel’ voor de rechter in Curaçao. Op 5 juli volgt de uitspraak.

Bron: OmroepBrabant

3 Reacties op “OB | ‘Pastor uit Curaçao verkrachtte Tilburgs meisje (16) in hotelkamer’

  1. En de verdediging het allemaal maar in twijfel trekkende…..

  2. Fred, vraag het de 15,000 MFK stemmers van apostel Schotte.

  3. Fred Schiedam

    Hoe pervers en meedogenloos deze “apostel” ook is en hoeveel leed zijn slachtoffers ook is aangedaan, wil ik 2 kanttekeningen maken:
    1. hoe kan het dat zoveel mensen in deze middeleeuwse onzin geloven (“wijs te maken dat ze bezeten was door demonen”), sinds “De Verlichting” (eind 18e eeuw) weten we beter! (of is dat nog de invloed op Curacao van de paters, waarover elders meer is gepubliceerd??);
    2. waarom kon dit zo lang doorgaan in die kerkgemeenschap van gristenen (collectieve godsdienstwaanzin, “soort zoekt soort” of wat anders)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *