31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

Ob-differentiatie: toch maar niet!

HomeNieuwsOb-differentiatie: toch maar niet!
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” Kenneth Martis ” aan het woord…………..

Het kabinet Hodge heeft onder meer als taak meegekregen het saneren van de overheidsfinanciën.
Bij monde van de minister van Financiën, de heer Jardim, maakte de regering bekend dat werd gekozen voor de ‘cold turkey-benadering’. Landsfinanciën zullen met andere woorden versneld op orde worden gebracht.
De volgende maatregel op stapel is de verhoging van het ob-percentage, gekoppeld met tariefsdifferentiatie.
Als het aan de regering ligt kent Curaçao binnenkort vier ob-tarieven: 0 procent voor echte eerste levensbehoeften, 6 procent voor niet-luxe , 7 procent in de hotelsector en 9 procent voor luxe/ongezonde producten.
Die differentiatie is echter vragen om grote problemen.
Zo herhaalt de BAB steeds dat compliance met de ob-wetgeving nu al veel te wensen overlaat en dat controle daarop bijzonder moeilijk is.
Zal dat beter worden met zoveel verschillende tarieven? Ik durf te wedden van niet.
En wat is eigenlijk luxe?

Hoe wordt dat bepaald?
Is een fiets een luxeartikel of niet?


Het kabinet raakt met de ob-differentiatie met zichzelf in de knoop door het vermengen van koopkrachtbeleid met ordinair inkomsten verhogen.
Voor koopkrachtbeleid in het fiscale stelsel zijn grondige en gebalanceerde aanpassingen in de belastingwetgeving nodig.
Daar moet het kabinet voldoende tijd voor nemen.
Een juist moment voor het invoeren daarvan is het kalenderjaar 2014.

Intussen kan middels een tijdelijke extra accijns en/of ob-heffing op benzine (zeg maar: plaka di Jardim), op een eenvoudige manier dezelfde 17,8 miljoen gulden extra inkomsten worden opgebracht als beoogd met de voorgestelde ingewikkelde ob-differentiatie.
Dit alternatief is bovendien wel een zekere zaak aangezien de heer Jardim maar bij één belastingplichtige aan hoeft te kloppen: Curoil. Het jaarlijks literverbruik is overigens vrij constant.

 Voor de burger is de rekensom snel gemaakt: ervan uitgaande dat elke cent op de benzineprijs ongeveer 1 miljoen gulden extra opbrengt, zal iemand zoals ik die wekelijks 50 liter tankt, maandelijks 39 gulden armer worden (1/12 x 52 x 50 liter x NAƒ 0,178). Maar iedereen die nu maandelijks voor 1.000 gulden ob-plichtige artikelen of diensten koopt zal, uitgaande van twee schakels, elke maand 65 gulden tekort komen (NAƒ 1.000 x (1,092 – 1,062).

Het mooie aan de plaka di Jardim is dat de burger nog altijd meer gebruik van het openbaar vervoer (OV) kan gaan maken. OV blijft immers van brandstofprijsverhoging gespaard aangezien de meeste bussen niet op benzine, maar op diesel rijden. De overheid moet het OV dan wel beter regelen en steunen. Te beginnen bij de nodige infrastructuur en het ABC Busbedrijf.

Kenneth Martis, lid PNP,
Curaçao.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties