NU | Vierde aangifte om seksuele misdragingen marineofficier op Karel Doorman

Volgens De Telegraaf heeft de officier zich vorig weekend misdragen op een borrel. Het schip lag toen aangemeerd in Sint-Maarten. In de afgelopen week kwamen al enkele aanklachten tegen de officier binnen. Daar is nu een vierde bij gekomen.

Een vierde persoon heeft aangifte gedaan tegen een marineofficier van de Zr.Ms. Karel Doorman, bevestigt de Koninklijke Marechaussee zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Naar de man loopt een onderzoek vanwege seksuele misdragingen aan boord van het marineschip.

Verdere details wil de woordvoerder niet kwijt, omdat het om een zedenzaak gaat.

Volgens De Telegraaf heeft de officier zich vorig weekend misdragen op een borrel. Het schip lag toen aangemeerd in Sint-Maarten. In de afgelopen week kwamen al enkele aanklachten tegen de officier binnen. Daar is nu een vierde bij gekomen.

Het marineschip Karel Doorman is in april uitgevaren. Het schip, dat onder meer medische faciliteiten en marinierseenheden naar Sint-Maarten, Curaçao en Aruba brengt, blijft in totaal drie maanden in het gebied.

De officier hoefde in eerste instantie niet van boord vanwege zijn belangrijke rol op het schip. Woensdag heeft hij zelf besloten om alsnog van boord te gaan.

Bron: Nu.nl

11 Reacties op “NU | Vierde aangifte om seksuele misdragingen marineofficier op Karel Doorman

 1. Abraham Makamba Mossel

  De mariniers mogen dan een ongeregeld zooitje zijn, maar het tuig wat hier al jaren in de regering zit en elke gulden kan stelen die er maar te stelen valt, daar hoor je het klootjes volk niet over, let op over een half jaar licht het zelfde klootjes volk te bidden en te smeken om geld en hulp van de verrotte Makamba,

 2. wladimiro matos

  ‘In geld, in vrouwen en in wijn, is deugd en vreugd maar ook venijn.’
  Metoo bij de marine.
  Zorreg dat je d’r bij komt, bij de marine moet je zijn.
  https://muzikum.eu/nl/123-358-6108/dorus/bij-de-marine-songtekst.html#ixzz6MiTqvxa0

 3. Joseph S

  Qua patet orbis @ Wim.

  Nee het crème de la crème van Neerlands defensie is niet de marine…
  Onze malcoño mariniers zijn over het algemeen misschien niet erg begaafd maar hebben “lapatria” altijd met verve vertegenwoordigd:
  Óók jijzelf plukt daar nu nog de vruchten van pik!

 4. Knoek-koe

  Ze hangen ook graag bij de snack bar, @Hans, je weet wel, zogenaamd voor een biertje met een pleziertje, een snèkje, zeg maar. Snèkje is een pasa palu, in het papiaments, maar die term namen ze iets te letterlijk op.., daar aan de “heel erg” verkouden weg!

 5. de Groot

  @Wim, Even duidelijk: een Marineofficier is GEEN Marinier.
  Het Corps Mariniers is een ander defensie onderdeel.

 6. Knoek-koe

  Ho, ho, @Wim, Iets subtieler, het was een doodgewone ongeforceerde “en-counter”.

 7. ericlapas

  Heb ooit een marine officier gesproken, die vertelde mij op zo een boot met die smalle gangen kan je lekker je geslachtsdeel tegen de vrouwelijke bemanning wrijven. Meestal komt van het ene het andere en de vraag is altijd stuurt iemand de boot?

 8. Bedoel je Doodelijke kracht, Knoekoe, of toch minder geForceerd?

 9. Knoek-koe

  Doet me in het bijzonder denken aan een accountant die “krachtig” tegen een assistent aan het rijden was, of misschien was het een stagiaire, stagiaires zijn erg populair bij Accountantskantoren om tegen aan te “rijden”.
  Egenlijk staat RA voor een aan Rijd Accountant.

  Wordt tijd dat ze de code of conduct hier op het eiland eens gaan toepassen.

 10. Knoek-koe

  Doet me denken aan diverse RA accountants, die nu partners zijn van diverse accountantskantoren,

 11. Drugssmokkel, dronkenschap en nu ook sexueel misbruik.

  Dat is de marine.

  Door de sluiting van Mambo, waar mariniers hun 4 urige werkdag doorgaans doorbrengen, misdragen ze zich nu op het schip zelf.

  Je schaamt je toch om marinier te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *