Telegraaf | Trustkantoor Citco klaagt werknemer aan wegens lekken

Trustkantoor Citco klaagt werknemer aan wegens lekken | TLG

Het Nederlands-Antilliaanse trustkantoor Citco heeft een werknemer aangeklaagd, die vertrouwelijke informatie over een klant zou hebben gelekt.

Volgens vakblad Offshore Alert gaat het om een voormalig werknemer van een Citco-vestiging op de Kaaimaneilanden.

De man zou volgens lokale media in december 2013 en vorige maand vertrouwelijke informatie hebben gelekt. Om welke cliënt het gaat, wat precies is gelekt en waar die informatie is verschenen is niet bekendgemaakt. Het trustkantoor heeft de rechtbank op de Kaaimaneilanden gevraagd het dossier uit de openbaarheid te houden.

Citco is uit op een nog onbekende schadevergoeding en een dwangbevel en een gerechtelijk verbod op het lekken van nog meer informatie.

Belastingparadijzen

Citco, kort voor de Curaçao International Trust Company, werd in 1940 opgericht door de Nederlandse notaris Anton Smeets. Hij hielp Nederlandse bedrijven tijdens de Tweede Wereldoorlog uit handen van de Duitsers te blijven door de bedrijven (op papier) naar Curaçao te verhuizen.

Na de oorlog richtte Smeets zich met succes op het lokken van bedrijven en rijke particulieren naar het fiscaal vriendelijke eiland. Later opende Citco vestigingen in Nederland en tal van andere landen, waaronder belastingparadijzen als de Britse Kanaaleilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda.

Bron: Telegaaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *