Incidenten tussen PS-fractie en premier stapelen zich op

Cijntje: Ontslag Rojer terugdraaien

Melvin ‘Mac’ Cijntje

PS fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje meent dat de regering het ontslag van ‘Menki’ Rojer bij Algemene Zaken moet terugdraaien

WILLEMSTAD — Het standpunt van de fractie van Pueblo Soberano (PS) is dat de regering het besluit om stafmedewerker bij het Ministerie van Algemene Zaken Menki Rojer te ontslaan, moet terugdraaien. Dat bevestigt PS-fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje tegenover de Amigoe.

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat de PSfractie een standpunt inneemt dat haaks staat op een besluit van de regering en premier Ivar Asjes. Vorige week nog stemde de fractie tegen de sanctielandsverordening.

De Raad van Ministers ging er op voorstel van Asjes mee akkoord om de sanctielandsverordening aan de Staten aan te bieden. Maar ondanks het feit dat de fractie de minister van tevoren had meegedeeld niet akkoord te zullen gaan met het wetsvoorstel, heeft Asjes er toch voor gekozen om het naar de Staten te sturen.

Voor de behandeling heeft Asjes de Statenleden zelfs uitgedaagd om tegen het voorstel te stemmen. Het gevolg was dat – zoals onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang naar voren bracht – de Statenvergadering uitliep op een krachtmeting binnen de PS.

Volgens haar, maar ook volgens andere Statenleden, was die vergadering een bewijs van de problemen die al langer binnen de partij sluimeren.

Het ontslag van Rojer is dus het tweede incident binnen een week waarbij een krachtmeting plaatsvindt tussen de PS-fractie en de premier.

“Het is inderdaad de tweede keer in korte tijd dat er een situatie is ontstaan waarin de fractie een andere positie inneemt dan de regering”, bevestigt Cijntje. “Het kan zo niet veel langer doorgaan.”

Normaal gesproken, zegt Cijntje, worden gevoelige zaken die op de agenda van de Raad van Ministers staan eerst binnen de coalitie besproken.

“Maar in het geval van Rojer was dit niet gebeurd.”

Verder wil Cijntje niet ingaan op de mogelijke politieke gevolgen voor de premier of de coalitie van dit laatste incident. Ook wil hij niet in details treden over de zaak- Rojer.

Wel geeft hij aan dat op basis van de documenten die de fractie heeft ingezien, ze niet van oordeel zijn dat het ontslag gerechtvaardigd is. In een persbericht van het ministerie van Algemene Zaken legt de overheid uit dat het ontslag van Rojer niet alleen is gebaseerd op uitspraken van de ambtenaar in de pers, maar dat er een traject is bewandeld conform de Landsverordening materieel ambtenarenrecht (lma).

Zonder in details te willen treden over individuele ambtenaren benadrukt de overheid dat er een beslissing is genomen op basis van adviezen van verschillende instanties.

“Het besluit is gebaseerd op vergaard bewijsmateriaal dat wijst op een niet goed functioneren.”

Volgens de overheid is haar personeelsbeleid conform de lma en genieten alle ambtenaren in dit kader voldoende juridische bescherming.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Incidenten tussen PS-fractie en premier stapelen zich op

  1. Abraham Mossel

    Het bonus leverancier bedrijf Gerrit de Raaf & co b.v. begint zijn vruchten af te werpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *