NU | Trump verlaat Washington onder donkere wolk, uren voor inhuldiging Biden

In de laatste dagen van zijn regering daalden de populariteitscijfers van de president tot een dieptepunt. Gallup stelde dat Trump de minst populaire president is uit de historie van het in 1935 opgerichte onderzoeksbureau.

De Amerikaanse president Donald Trump is woensdagochtend (lokale tijd) vertrokken uit hoofdstad Washington. Trump besloot als eerste president in 150 jaar de inauguratie van zijn opvolger Joe Biden niet bij te wonen. Hij beweert ten onrechte dat hij de werkelijke winnaar van de verkiezingen is.

Trump en zijn echtgenote Melania verlieten het Witte Huis voor de laatste keer rond 14.00 uur (Nederlandse tijd). Ze vlogen in de presidentiële helikopter Marine One naar een afscheidsplechtigheid op de vliegbasis Andrews in de staat Maryland.

Bij het Witte Huis hadden zich buiten bij de grasmat, waar de helikopter stond, enkele tientallen mensen verzameld. Het ging vooral om journalisten, fotografen, huishoudelijk personeel en beveiligers.

Marine One vloog vervolgens nog een rondje over de hoofdstad alvorens te landen op Andrews. Daar wachtten familieleden, personeelsleden en fervente aanhangers president Trump op. Hij beloofde hen dat “we in de een of andere vorm zullen terugkeren”.

Vicepresident Mike Pence was er niet om zijn baas uit te zwaaien. Hij gaat wel naar de inauguratie van Biden.

Vanaf Andrews vliegen de vertrekkende president en first lady met Air Force One naar Florida, waar Trumps golfresort Mar-a-Lago ligt.

Populariteit op een dieptepunt

Trump sluit zijn presidentschap af onder een donkere wolk, in de nasleep van de bestorming van het Congres door zijn aanhangers op 6 januari. Hij heeft nog steeds niet toegegeven dat hij de verkiezingen heeft verloren en houdt vol dat sprake was van grootschalige fraude. Daar is geen enkel bewijs voor.

Zijn critici stellen dat Trump verantwoordelijk was voor de gebeurtenissen in het parlement begin deze maand. Het Huis van Afgevaardigden kondigde een impeachment over hem af en hij zal nog moeten terechtstaan in de Senaat.

In de laatste dagen van zijn regering daalden de populariteitscijfers van de president tot een dieptepunt. Gallup stelde dat Trump de minst populaire president is uit de historie van het in 1935 opgerichte onderzoeksbureau.

Bron: Nu.nl

4 Reacties op “NU | Trump verlaat Washington onder donkere wolk, uren voor inhuldiging Biden

 1. ik heb de inauguratie gemist, waren er dit keer net alsvier jaar geleden ook rellen in Wahinton, uitgebrande auto’s en leeggeplunderde winkels? Vandalisme etc?

  Ik zie heel veel mensen op social media het heugelijke feit vieren dat Kamalla de eerste vrouwelijke VP is, en met “Caribbean” roots.

  Wat dat betreft is Curaçao best voorlijk!
  We hebben heel veel vrrouwelijk gezagsdragers met Caribean roots,
  Myrna Godett, Zus, Maria Liberia, Leeflang, Zita
  maar of we daar nou zo blij mer meten zijn?

 2. @Fox, Denk je dat Trump maar 1 huis heeft? Maak je geen zorgen om hem. Onkruid vergaat niet.

 3. Hiep hiep hoera. The devil is gone for awhile.

  Nadat hij as usual in zijn afscheidsspeech weer eens wat leugens had uitgekraamd, zijn prestaties van de afgelopen 4 jaar naar ongekende hoogte had opgeklopt, is hij met de staart tussen de benen vertrokken naar zijn huis in Florida.

  Grote kans dat hij binnenkort zelfs dakloos is, althans de verwachting is dat hij zijn mansion in Florida binnenkort moet verlaten. Hij heeft namelijk in 1993 een overeenkomst getekend waarin staat dat hij niet meer dan 21 dagen per jaar in het resort mag verblijven. De next soap opera komt er aan.

 4. In Amerika hadden ze over de afscheid van Trump, “take the trash out of the whitehouse”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *