29 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 21:32

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Trump verlaat Washington onder donkere wolk, uren voor inhuldiging Biden

In de laatste dagen van zijn regering daalden de populariteitscijfers van de president tot een dieptepunt. Gallup stelde dat Trump de minst populaire president is uit de historie van het in 1935 opgerichte onderzoeksbureau.

De Amerikaanse president Donald Trump is woensdagochtend (lokale tijd) vertrokken uit hoofdstad Washington. Trump besloot als eerste president in 150 jaar de inauguratie van zijn opvolger Joe Biden niet bij te wonen. Hij beweert ten onrechte dat hij de werkelijke winnaar van de verkiezingen is.

Trump en zijn echtgenote Melania verlieten het Witte Huis voor de laatste keer rond 14.00 uur (Nederlandse tijd). Ze vlogen in de presidentiële helikopter Marine One naar een afscheidsplechtigheid op de vliegbasis Andrews in de staat Maryland.

Bij het Witte Huis hadden zich buiten bij de grasmat, waar de helikopter stond, enkele tientallen mensen verzameld. Het ging vooral om journalisten, fotografen, huishoudelijk personeel en beveiligers.

- Advertentie -

Marine One vloog vervolgens nog een rondje over de hoofdstad alvorens te landen op Andrews. Daar wachtten familieleden, personeelsleden en fervente aanhangers president Trump op. Hij beloofde hen dat “we in de een of andere vorm zullen terugkeren”.

Vicepresident Mike Pence was er niet om zijn baas uit te zwaaien. Hij gaat wel naar de inauguratie van Biden.

Vanaf Andrews vliegen de vertrekkende president en first lady met Air Force One naar Florida, waar Trumps golfresort Mar-a-Lago ligt.

Populariteit op een dieptepunt

Trump sluit zijn presidentschap af onder een donkere wolk, in de nasleep van de bestorming van het Congres door zijn aanhangers op 6 januari. Hij heeft nog steeds niet toegegeven dat hij de verkiezingen heeft verloren en houdt vol dat sprake was van grootschalige fraude. Daar is geen enkel bewijs voor.

- Advertisement -

Zijn critici stellen dat Trump verantwoordelijk was voor de gebeurtenissen in het parlement begin deze maand. Het Huis van Afgevaardigden kondigde een impeachment over hem af en hij zal nog moeten terechtstaan in de Senaat.

In de laatste dagen van zijn regering daalden de populariteitscijfers van de president tot een dieptepunt. Gallup stelde dat Trump de minst populaire president is uit de historie van het in 1935 opgerichte onderzoeksbureau.

Bron: Nu.nl

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. ik heb de inauguratie gemist, waren er dit keer net alsvier jaar geleden ook rellen in Wahinton, uitgebrande auto’s en leeggeplunderde winkels? Vandalisme etc?

  Ik zie heel veel mensen op social media het heugelijke feit vieren dat Kamalla de eerste vrouwelijke VP is, en met “Caribbean” roots.

  Wat dat betreft is Curaçao best voorlijk!
  We hebben heel veel vrrouwelijk gezagsdragers met Caribean roots,
  Myrna Godett, Zus, Maria Liberia, Leeflang, Zita
  maar of we daar nou zo blij mer meten zijn?

 2. Hiep hiep hoera. The devil is gone for awhile.

  Nadat hij as usual in zijn afscheidsspeech weer eens wat leugens had uitgekraamd, zijn prestaties van de afgelopen 4 jaar naar ongekende hoogte had opgeklopt, is hij met de staart tussen de benen vertrokken naar zijn huis in Florida.

  Grote kans dat hij binnenkort zelfs dakloos is, althans de verwachting is dat hij zijn mansion in Florida binnenkort moet verlaten. Hij heeft namelijk in 1993 een overeenkomst getekend waarin staat dat hij niet meer dan 21 dagen per jaar in het resort mag verblijven. De next soap opera komt er aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -