NU.nl | Venezolaanse olietanker dreigt te zinken vlak bij Nederlandse Antillen

De olietanker FSO Nabarima dreigt voor de kust van Venezuela te zinken met 1,3 miljoen vaten olie aan boord.

Een olielek in de ondiepe zee bij Trinidad kan grote gevolgen hebben voor de nabijgelegen eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.

Bron: NU.nl

4 Reacties op “NU.nl | Venezolaanse olietanker dreigt te zinken vlak bij Nederlandse Antillen

  1. Net als bij vele andere zaken hier de beste stuurlui aan de wal,schapen die elkaars onzin volgen i.p.v gedegen onderzoek te doen . Deze FSU , Floating Storage Unit is geen varende tanker. Dat ze water lekkage in de machinekamer, zeg maar pompkamer hebben gehad belemmert ze om met het pompen gelijklastig te blijven. Heel veel is er niet bekend, zoals zijn ze al bezig met de olie met dekpompen naar de wal te pompen, of zijn ze af en toe aan het lossen,er drijft een losslang achter de Unit, of nog gewoon aan het laden en ja dan heb je wel eens dat hij iets scheef kan komen te liggen doordat een tank aan 1 kant iets leger of voller is.Uit de drone film ziet de romp en dek onderhoud met proces installatie er goed uit. Doe onderzoek alvorens te blaten, maar ja sensatie he.

  2. Ik vind trouwens dat de kustwacht en de marine ook gericht moeten gaan schieten de japanse en chinese schepen die onze wateren leegvissen. Torpederen kan ook. Dat zal hun goed verweg houden.

  3. Op zo’n ramp kun je je niet voorbereiden zoals fer beweert. Je moet het voorkomen door de olie over te laden naar een andere tanker. Hier is een rol weggelegd voor stef blok als minister van buitenlandse zaken om te lobbyen met de vs voor het afgeven van een waiver en om druk te leggen op de venezolanen om het zo snel mogelijk over te laden. Er is geen tijd te verliezen. Het gaat om koninkrijksgrenzen, de lokale overheden van de abc beschikken niet over de nodige tools om druk te zetten op venezuela.

  4. Inmiddels is een tanker onderweg. Ik heb begrepen dat de complicerende factor de Amerikaanse sancties richting Venezuela is. Er kan dus pas overgeladen worden na formele toestemming van de US, en de tanker onderworpen is aan Amerikaanse sancties.
    Let’s hope dat in dit geval de wateren gespaard kunnen blijven van de vieze olie. want dat zou iss een grote ramp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *