NU.nl | Twaalf jaar cel geëist tegen Curaçaos echtpaar dat meisje van rots gooide

De stagiaire uit Haaksbergen overleefde de ontvoering door zich in het water schuil te houden onder een rots | ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao heeft vrijdag een celstraf van twaalf jaar geëist tegen een echtpaar dat ervan verdacht wordt een zeventienjarig Nederlands meisje te hebben ontvoerd en van een rots af de zee in te hebben gegooid.

De stagiaire uit Haaksbergen zou ook zijn beroofd en aangerand door het echtpaar. Ze overleefde de ontvoering door zich in het water schuil te houden onder een rots.

Het incident vond plaats op 25 augustus vorig jaar. De twee verdachten zouden haar een lift hebben gegeven, waarna ze haar dwongen geld van haar rekening te pinnen. Ze zouden ook geweld tegen haar hebben gebruikt. Tijdens een regiezitting in januari vertelde het slachtoffer dat ze het gevoel had in een nachtmerrie te zijn beland.

Nadat het meisje in de zee was gegooid, wist ze uiteindelijk zwemmend een strand te bereiken. Daar werd ze gevonden door een vrouw die haar naar de politie bracht. Dankzij beveiligingsbeelden die werden gemaakt bij de pinautomaten waar het meisje gedwongen werd geld op te nemen, konden de daders uiteindelijk gepakt worden.

Echtpaar trekt bekentenis in

Het echtpaar heeft in januari schuld bekend, maar kwam daar vrijdag op terug. De stagiaire zou drugs bij hen hebben willen kopen, maar geen contant geld bij zich hebben gehad. Dat zou volgens de man verklaren waarom hij samen met haar bij een pinautomaat is vastgelegd. De man en vrouw ontkennen het meisje te hebben ontvoerd, aangerand en van een rots te hebben gegooid.

Volgens het OM zijn de ontvoering en mishandeling echter bewezen. De rechter doet op 6 november uitspraak.

Bron: Nu.nl

8 Reacties op “NU.nl | Twaalf jaar cel geëist tegen Curaçaos echtpaar dat meisje van rots gooide

 1. …”Sylvana is wel erg stil”!
  Akashi Leitu en Sheila “draaideur tafeldame” Sitalsing is ook erg stil!

  Ben benieuwd wanneer dit trio weer begint over racisme en discriminatie!

  Akashi Leitu vond de schilderijen in het Rijksmuseum te “wit” en geeft daar klaagzang tours over het te Europese karakter van de kunst en schilderijen…

 2. Sylvana is wel erg stil

 3. Poging tot moord.

  Als ik broer of vader van het slachtoffer was zou ik de ballen van de dader door zijn slokdarm naar buiten hebben getrokken.

 4. Dit soort mensen zitten ook met bosjes in Nederland ….maar als je wat van hun gedrag zegt dan ben je racist.

  Ik begrijp heel goed dat mensen niet te veel antillianen in hun omgeving, Daarom wonen onze volgegraaide politici gated communities of in wijken waar relatief “buitenlanders” wonen…

 5. Abraham Mossel

  Als deze twee losers het mijn dochter hadden aangedaan, hadden ze voordat de rechter een uitspraak voor hun had gedaan al een plek in de hel gekregen.

 6. @Lastwitz, Gelukkig kon ze zich bevrijden anders was ze dood geweest.

  Poging tot moord en moord dienen hetzelfde te worden gestraft

 7. @Brian: waar is het lijk?

 8. 12 jaar voor moord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *