Curacao.nu | Curaçao vraagt assistentie Defensie bij kustbewaking Venezolanen

Persbureau Curacao

De extra inzet is volgens Defensie nodig om mogelijke aanlandingen met Venezolanen zonder papieren tijdig te onderkennen | Kustwacht

Defensie zet extra militairen in om de Kustwacht in het Caribisch gebied te ondersteunen bij kustbewaking. De militairen voeren extra kustobservaties uit.

De extra inzet is volgens Defensie nodig om mogelijke aanlandingen met Venezolanen zonder papieren tijdig te onderkennen. De ondersteuning wordt gedaan door zowel landmacht-militairen van de Compagnie in de West als ook de Curaçaose militie.

Gespecialiseerd

De Compagnie in de West is gespecialiseerd in zowel mobiele observaties (hierbij verplaatsen zij zich te voet of met voertuigen), als ‘statische’ observaties waar zij verdekt opgesteld specifieke aandachtsgebieden onder waarneming hebben.

Het ondersteunen van de civiele autoriteiten is één van de drie hoofdtaken van Defensie in het Caribisch gebied. Dit gebeurt op verschillende manieren, van noodhulp bij orkanen tot ondersteuning van de politie of Kustwacht.

Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | Curaçao vraagt assistentie Defensie bij kustbewaking Venezolanen

  1. Abraham Mossel

    De curacaose militie is zo corrupt en lek als een mandje, die observatie stelt geen reet voor, hebben ze geen radar toezicht over de kust, of zijn die zogenaamd weer stuk zoals alles hier op het eiland stuk is wat betreft controle, controle op curacrim is vechten tegen de bier kaai incl water naar de zee brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *