NU | KLM past vertrektijden Europees netwerk aan, halveert vluchten naar Curaçao

De afgelopen dagen ontstond consternatie omdat het ondanks het oranje reisadvies op gezette tijden redelijk druk is op Schiphol

Luchtvaartmaatschappij KLM past vertrektijden van Europese vluchten aan en schrapt de helft van het aantal vluchten naar Curaçao. Dat heeft een woordvoerder van KLM donderdag aan NU.nl laten weten.

KLM doet dit om de drukte op luchthaven Schiphol op bepaalde momenten te verminderen en omdat er minder vraag is naar tickets sinds deze week vanuit Nederland een oranje reisadvies voor de hele wereld geldt. KLM vliegt twee keer per dag naar Curaçao.

Ook dochtermaatschappij Transavia, dat traditioneel veel vakantievluchten aanbiedt, kijkt kritisch naar de vluchten die nog wel uitgevoerd worden en schuift met tijden.

De afgelopen dagen ontstond consternatie omdat het ondanks het oranje reisadvies op gezette tijden redelijk druk is op Schiphol, waarbij het 1,5 meter afstand houden in het gedrang komt.

KLM is in overleg met de overheid om te kijken of er op een goede manier een onderscheid kan worden gemaakt in reizen die noodzakelijk en niet-noodzakelijk zijn.

De drie grote touroperators lieten eerder weten in lijn met het oranje reisadvies alle vakantiereizen voorlopig te annuleren. Ook KLM schrapt de zogeheten packagedeals, waarbij de maatschappij vluchten met hotel aanbiedt zoals touroperators.

“Op de website wijzen we met ingang van vanavond klanten die vanuit Nederland boeken, nog explicieter op het overheidsbeleid”, aldus de KLM-woordvoerder. “Reizigers krijgen 24 uur voor vertrek een pushbericht. Daarin gaan we nogmaals refereren aan de overheidsregels.”

Bron: NU.nl

4 Reacties op “NU | KLM past vertrektijden Europees netwerk aan, halveert vluchten naar Curaçao

 1. @ericlapas | 17 december 2020 om

  QUOTE: “….had ik bij de zwarte passagiers, iets van wat een stelletje asocialen, het zijn net apen…”

  Wordt nu een diepgaand onderzoek naar ingesteld, zie:
  https://knipselkrant-curacao.com/antilliaansdagblad-onderzoek-naar-apen-begonnen/

  Nu zal de AAP uit de mouw komen.

 2. Ik ben de eerste die toegeeft dat het niet goed is en dat ik mij schaam maar ik wil het toch zeggen. Toen ik de beelden van Schiphol met de vele passagiers die naar Curaçao reisden zag, had ik bij de zwarte passagiers, iets van wat een stelletje asocialen, het zijn net apen en bij de blanken had ik zoiets van neem veel euro’s mee.

 3. @Schiphol

  Jullie hebben genoeg borden en verplaatsbare paaltjes met touwtjes om er voor te zorgen dat er tenminste 1,5 m wordt aangehouden plus mondkapje (dat eigenlijk niet nodig was volgens het RIVM, maar nu dan toch maar wel).

  Alle reizigers naar Curacao gewoon laten vliegen want de hebben allen een negatieve PCR van Hulanda gekregen. Op basis van de cijfers zou Korsow niet oragne maar geel moeten zijn.

 4. De afgelopen dagen ontstond consternatie omdat het ondanks het oranje reisadvies op gezette tijden redelijk druk is op Schiphol, waarbij het 1,5 meter afstand houden in het gedrang komt.

  Dat was dankzij de regering die extra eisen had gesteld bij de douane.. Niet omdat er veel mensen nu vliegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *