26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 08:15

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Holleeder bereidde volgens OM moordaanslag voor op zussen en De Vries

holleeder-moordaanslag-No limit Soldiers NLS
De 2 mannen zouden criminelen zijn en lid van de Antilliaanse bende No Limit Soldiers

Willem Holleeder zou vanuit de extra beveiligde gevangenis in Vught een moordaanslag hebben voorbereid op zijn zussen Astrid en Sonja en op Peter R. de Vries.

Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekend gemaakt tijden de zesde pro-formazitting in de zaak tegen Holleeder.

Het OM baseert zich op een getuigeverklaring van een van de mannen met wie Holleeder omging in de gevangenis in Vught. Holleeder is hierop aangehouden in zijn cel. De getuige zou een telefoonnummer en een codewoord hebben ontvangen, die hij moest doorgeven aan de telefoon. Hij zegt dit niet te hebben gedaan.

- Advertentie -

Het OM kwam bij de getuige terecht nadat een andere toen nog medegedetineerde van Holleeder iets wilde doorgeven aan een contactpersoon buiten de gevangenis.

Aanbetaling

Holleeder zou al een aanbetaling hebben gedaan en geld in het vooruitzicht hebben gesteld als zijn plannen daadwerkelijk zouden zijn uitgevoerd.

De twee mannen zouden antilliaanse criminelen zijn en lid van de Antilliaanse bende No Limit Soldiers.

De zussen Holleeder hebben belastende verklaringen afgelegd in in het proces tegen hun broer die terecht staat wegens betrokkenheid bij meerdere afrekeningen in het criminele circuit.

Verdenking

- Advertisement -

Holleeder zelf heeft tegen het OM ontkend zijn zussen iets aan te willen doen. Holleeder zei dat als het aan hem ligt er niets met zijn familie gebeurt.

Ook tijdens de zitting nam Holleeder het woord. Hij zei het een goede zaak te vinden dat het OM over de veiligheid van zijn zussen waakt en dat het niet zijn belang is om zijn zussen wat aan te doen omdat hij er op zal worden aangekeken.

Ook zei hij dat hij niet wil dat Peter R. de Vries of zijn ex Sandra den Hartog wat overkomt. Niet tijdens en niet na de strafzaak.

Volgens Holleeder kent hij de medegedetineerde die heeft gezegd dat hij zijn zussen wil laten ombrengen nauwelijks. ”Ik heb een paar maanden met hem gezeten. Ik ken zijn achtergronden niet en ik heb niet met hem over mijn eigen zaak gesproken. Dat doe ik nooit in detentie.”

Curaçao

De advocaat van Holleeder, Stijn Franken, zegt dat een van de gedetineerden graag terug zou willen naar Curaçao en daarom een deal wil sluiten met het OM.

Het onderzoek is nog niet afgerond en het OM spreekt dan ook van een verdenking.

Verbijsterd

De zussen van Holleeder zeggen ”verbijsterd (..), maar niet verbaasd” te zijn dat hij de kans heeft gekregen een moordplan tegen hen als getuigen te beramen.

In een persverklaring zeggen Astrid en Sonja Holleeder dat het moordplan ”past bij alles wat zij uit eigen wetenschap hebben verklaard en voorspeld”.

Meewerken

Hun advocaat Wout Morra gaf dinsdagmorgen namens hen een verklaring uit. Daarin schrijft de raadsman: ”Het nieuws van vandaag maakt mijn cliënten kwetsbaar maar ook strijdbaar.” En:”Nooit mag een moord het gelijk van een getuige bevestigen”.

De zussen en de ex-vriendin blijven volledig bereid om mee te werken ”aan een strafproces dat niet alleen voor Holleeder, maar ook voor hen eerlijk is”.

Astrid Holleeder vertelt in een interview met het NRC dat ze in februari van dit jaar op de hoogte is gesteld door het OM. “Je hebt geen idee wat het is om aan je kinderen te moeten vertellen waar je begrafenispolis ligt omdat je eigen broer een huurmoordenaar op je af wil sturen.”

Franken

Franken liet tijdens de zitting weten aan te blijven als advocaat van Holleeder. De zussen van Holleeder en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog dienden maandag een klacht in tegen Franken wegens belangenverstrengeling.

Franken verdedigde Den Hartog volgens Morra namelijk tot het moment dat ze tegen Holleeder getuigde. Sonja en Astrid en Sandra willen niet meer door Franken worden ondervraagd.

Bron: Nu.nl

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -