26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NU | FBI plaatst Bulgaarse ‘cryptokoningin’ op lijst van tien meest gezochte criminelen

HomeLandenCuraçaoNU | FBI plaatst Bulgaarse 'cryptokoningin' op lijst van tien meest gezochte...
De Bulgaarse Ruja Ignatova en OneCoin maakten volgens een betrouwbare bron gebruik van (tenministe) twee Curacaose trustkantoren en verschillende online gok brievenbussen met sublicenties op Curacao (KKC onderschrift)

De Amerikaanse federale politiedienst FBI heeft de Bulgaarse Ruja Ignatova op de lijst van de tien meest gezochte criminelen geplaatst. Ignatova staat bekend als de ‘vermiste cryptokoningin’. Ze zou ruim 4 miljard dollar (3,8 miljard euro) hebben gestolen van slachtoffers die investeerden in haar valse digitale valuta.

De FBI vermoedt dat Ignatova haar uiterlijk heeft veranderd en met bewapende lijfwachten reist. De gouden tip die tot haar arrestatie leidt, is goed voor een beloning van 100.000 dollar.

Ignatova richtte in 2014 het bedrijf OneCoin op. Gelukzoekers die geld investeerden in de digitale valuta kregen een beloning als zij de valuta wisten te slijten aan andere investeerders, schrijft BBC News. Maar de cryptomunt had volgens de FBI geen enkele waarde.

In de Verenigde Staten werd in 2017 al een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Ignatova. Ze wordt onder meer beschuldigd van fraude en witwassen. De vrouw is sinds 2017 op de vlucht.

Ignatova is de enige vrouw op de lijst van de tien meest gezochte criminelen van de FBI. Het is pas de elfde keer dat een vrouw op de lijst staat.

Bron: NU.nl

3 reacties

  1. Beste Sonja,

    Dank voor uw reactie. Ja, normaal zou de redactie man en paard noemen maar op dit moment is dat (nog niet) niet opportuun. Geduld is een schone zaak, stay tuned.

    Vriendelijke groeten,
    KKC redactie

  2. Om welke Curacaose trusts, en om welke 2 gok brievenbus bedrijven met sublicenties van Curacao gaat het? In feite, de meeste online gokbedrijven accepteren cryptomunten. Zie hun advertenties. Makkelijk om te witwassen en daarmee te frauderen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties