26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 00:56

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidNu.cw | Weer forse stijging coronacijfers, actieve gevallen boven 200

Nu.cw | Weer forse stijging coronacijfers, actieve gevallen boven 200

Door de nieuwe besmettingen die er vandaag zijn bijgekomen, komt het aantal actieve besmettingen op 205. Er werden 382 mensen getest.

Het aantal actieve gevallen van corona is donderdag gestegen naar boven de 200. Er kwamen 53 nieuwe besmettingen bij en slechts twee mensen herstelden van het virus, meldt de afdeling Epidemiologie (EPI) van de overheid.

Door de nieuwe besmettingen die er vandaag zijn bijgekomen, komt het aantal actieve besmettingen op 205. Er werden 382 mensen getest.

Er liggen momenteel vier mensen in het ziekenhuis, waarvan één op de intensive care.

De stijging komt nadat de overheid afgelopen maandag de maatregelen om verspreiding tegen te gaan intensiveerde. De avondklok werd toen vervroegd van 00.00 uur naar 22.00 uur. De effecten van een maatregel zijn doorgaans pas na een week of langer zichtbaar.

Onbevestigde berichten spreken van het instellen van de Lei Seku vanaf vrijdag. De overheid ontkent de drooglegging en zegt dat nieuwe maatregelen alleen via de officiële kanalen bekend worden gemaakt.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Lieve Kaat, landen waar wij naar opkijken hebben het uit voorzorg anders geregeld.

  Helaas zitten wij één week voor de verkiezingen met zoveel onzekerheden en wat zegt de gevestigde orde: regel het jullie zelf.

  Ik ga stemmen want IK HEB DRIE DAGEN OM MIJN STEM UIT TE BRENGEN.

  KLAAR MEE, BIJ DEZE.

 2. Zolang het eigenwijze curacrim volk nog steeds op elkaar op de bankjes voor het postkantoor blijven zitten blijft het corona 19 besmettingen toe nemen.

 3. Avondklok of drank is niet het probleem maar wel samenscholing. Dus geen happy hours met 1000 man. Sluit discotecas. Maar een restaurant waar men gewoon kan eten op afstand daar zou je wel een wijntje moeten kunnen drinken.

 4. Ik heb ergens gelezen dat het opvallend is met al die experts die over elkaar heen vallen, geen één heeft enigszins geroepen: Hoe denken jullie over, om de komende stembusgang over een “x” aantal dagen te verspreiden (spreiden wij gelijk het aantal, contacten, bewegingen etc)?

  Ik denk de oppositie moet hier de schuld krijgen, die waren bezig de democratie te ondermijnen?

  Toch niet, de zittende macht moet de schuld krijgen, die hebben geen enkel besef hoe het volk te dienen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties