27 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 23:19

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cwNu.cw | Croes: UTS/Flow levert geen gratis internet aan scholen

Nu.cw | Croes: UTS/Flow levert geen gratis internet aan scholen

Antilliaans Dagblad

Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Steven Croes (PAR) zegt dat UTS/Flow geen gratis internet levert aan scholen. “UTS levert al vóór de overname internet aan scholen.

Dat was niet gratis en dat is het nog steeds niet helemaal”, aldus Croes tegen het Antilliaans Dagblad.

Na de verkoop van UTS in maart 2019 heeft het ministerie in september 2019 een aanbod gekregen van UTS/Flow waarin internet voor slechts één jaar gratis werd aangeboden, met bovendien onvoldoende bandbreedte voor het geven van digitaal onderwijs.

Aangezien UTS op dat moment al was verkocht heeft het ministerie van OWCS toen besloten om middels een aanbesteding de twee lokale providers, namelijk UTS en Digicel, te benaderen om deel te nemen aan een aanbesteding, zodat de beste prijs-kwaliteit verkregen zou worden, aldus Croes in de krant.

De overheid betaalt Digicel een niet nader bekendgemaakt bedrag voor de levering van internet aan de 118 scholen op Curaçao.

UTS/Flow heeft zich twee jaar geleden contractueel heeft verplicht tot ‘gratis’ levering van internet aan alle scholen. Dat zegt UTS/Flow-directielid Rauf Engels desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad.

Internet op school is eigenlijk niets nieuws, geeft hij aan. Feitelijk levert UTS – toen als overheidsbedrijf – al sinds 2011 gratis internet aan de schoolinstellingen. De behoefte aan steeds meer bandbreedte is echter, zoals overal ter wereld, toegenomen en zal blijven toenemen.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Tja, valt niks meer te verdienen voor Gijsbertha en van Gurp (New Prosperity) nu er geen RvC meer zit in de toko. Paultje is weg; Macaya en zijn lover Sulaica Evans hebben los cojones niet. Dus gaat Croes naar zijn vrienden bij Digitres.

 2. Er was ooit een idee van volgens mij de Massachusetts Institute for Technology om een goedkope laptop voor arme landen te maken. Het zou gaan om laptops die rond 100 dollar moeten kosten. Weet iemand wat daarvan geworden is?

 3. Kort samengevat heeft deze regering ons in drie jaar tijd van de regen in de tsunami doen geraken… (covid wordt hun even gespaard)

  En nu gaan we groeien uit als we blijven doorlopen met in de tsunami.

  Mijn god, mijn Jezus…… help!

 4. Idd niet in het belang van Flow, noch van deze flutregering met deze flut minister. Wat een nobody.
  Een ‘beetje’ minister maakt zich sterk voor de kinderen, maar dit non figuur niet. Maar hij geniet wel elke maand van zijn door de bevolking betaalde salaris (schaal 18 inmiddels)??
  Het geeft eigenlijk aan dat dit soort niets op heeft met de eigen bevolking die al tijden aan het voedselbankinfuus hangen.
  Veel kinderen, met name kansarme kinderen, die al niets hebben en al helemaal geen internet thuis moeten het dus maar bekijken.
  Is er trouwens al onderzoek gedaan naar de achterstand die deze kids het afgelopen jaar hebben opgelopen??

  Dat zal voor de PAR cs teveel gevraagd zijn.
  Wat een schaamteloze mensen.

 5. Moet zeggen dat dit verhaal mij niet helemaal duidelijk is. Mijn werkgever heeft een internet abonnement, maar als ik vanuit thuis met het werk wilt verbinden, heb ik thuis een internet verbinding en een VPN-verbinding nodig. Mijn werkgever betaalt voor een internet abonnement en ik betaal voor mijn internet verbinding.

  Gratis internet verbinding voor scholen betekent in dit geval dat het abonnement van de scholen gratis is maar Pietje Puk moet thuis ook een internet abonnement hebben om zijn huiswerk vanuit thuis op te halen.

  Daar wring de schoen bij mij, het zou moeten zijn (technisch realiseerbaar) dat kinderen geen internet abonnement nodig moeten hebben om vanuit thuis met het internet op school te verbinden.

 6. Welles, niettes.
  Het is niet in het belang van flow om “gratis” te leveren en ik verwacht dan ook geen bewijs dat ze het wel deden.
  Op deze manier is flow van hun “gratis” levering af en de minister kan zijn “commissie” innen.
  En wie gaat dit betalen? Daar gaat het budget voor onderwijs.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties