28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 09:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Twee nieuwe corona-doden

Beide personen lagen niet op de intensive care, maar op de speciale Covid-19 afdeling van het ziekenhuis

Op Curaçao zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee personen overleden die in het ziekenhuis lagen met Covid-19. Het gaat om een persoon van 73 en één van 74 jaar oud. Dat is dinsdagochtend bevestigd door het ziekenhuis.

Beide personen lagen niet op de intensive care, maar op de speciale Covid-19 afdeling van het ziekenhuis. Op dit moment liggen er nog zes personen op die afdeling, vier mensen liggen op de intensive care.

Daarmee is het aantal corona-doden gestegen tot zes personen. Op Curaçao zijn vanaf 1 december nieuwe, strengere corona-maatregelen in werking getreden om verdere verspreiding te voorkomen.

- Advertentie -

In totaal waren er maandag 1224 personen besmet met Covid-19.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Het blijft toch merkwaardig dat Direct TV hun ongevoelige asociale kant telkens weer laat zien. Tijdens de persconferentie als het over corona doden gaat, laat Direct TV doodleuk een bericht onder op het scherm lopen om reclame voor hun Novela te maken.

 2. Ze kunnen zo onderhand een Accountant hall of shame oprichten!
  Genoeg kandidaten!
  Standbeeld Voorzien van de tenten die ze allemaal gecontroleerd hebben!

 3. Inderdaad Brian S, een atoombom op Curaçao zou Ennia in enkele seconden veranderen van een bijna failliete toko tot de meest welvarende financiële instelling op de resten van het eiland.

 4. Voor mensen die alleen naar cijfers kijken en naar geld die zullen inderdaad dit zien als minder kosten aan pensioen (Een kennis van mij die bij een pensioenfonds werkte vertelde me ook dat het voor hun het beste is als iemand doodgaat in zijn eerste maand van de pensioen). Maar als we zo denken dan zou het bv ook goed zijn dat ex statenleden, ministers de pijp uitgaan want die verdienen erg veel pensioen en hebben dit niet opgebouwd met 4 jaar werken.
  Aan de andere kant. De kosten van mensen die ziek worden en daarna nooit meer de oude worden zullen nog hoger zijn

 5. Elke Corona dode is betreurenswaardig, afgezien van de door La Stiwz herhaaldelijk aangegeven economische voordelen van een ziekte die voornamelijk ouderen treft.

  Maar als we alle opofferingen van dit jaar voor 7 doden afzetten tegen wat we doen aan veilig verkeer (20+ doden en een veelvoud daarvan langdurig of levenslang gehandicapt) lijkt de balans wel zoek.

  Maar respect voor degenen die de Corona maatregelen nemen, wetende dat welke beslissing dan ook tot grote kritiek zal leiden.

  Thumbs up for Izzy.

 6. Het is triest dat iemand in een verzorgingstehuis, buiten zijn schuld om, corona oploopt en daar aan komt te overlijden. Deze man is niet op zoek gegaan naar een besmetting, heeft zich ook niet onverantwoordelijk gedragen en is toch besmet geraakt.
  Dat is alleen mogelijk doordat iemand, die wel besmet was, het aan hem heeft overgedragen. Dan kun je alleen maar hopen dat die persoon ‘per ongeluk’ corona heeft opgelopen en het niet wist. Je moet er toch niet aan denken dat dit een persoon was, die schijt had aan alle regels, naar feestjes ging en op die manier corona heeft opgelopen en daarna nog vrolijk naar deze meneer is gegaan. Dan zou je het namelijk bijna als moord kunnen zien.

  En dit soort gevallen zijn dus de reden dat iedereen zich aan de maatregelen moet houden. Het kan niet zo zijn dat zwakkeren met hun leven gaan betalen omdat een club simpelweg weigert om zich ook maar ergens aan te houden.

 7. @Marc
  Dank voor de uitleg. Maar het klopt niet helemaal.
  Er kunnen nl twee situaties voorkomen: je test positief of je test negatief op het coronavirus. Bij een positieve test is de kans groot dat je besmet bent met het virus. Bij een negatieve test is er een kans dat je toch besmet bent, maar dat de test ‘zich vergist heeft dus het vals negatieve resultaat. De meeste mensen worden binnen 7 dagen ziek.
  Het is uiteindelijk de arts die beslist: hoesten, keelpijn, vermoeidheid, smaak- en reukverlies. Dat zijn de symptomen. Het oordeel van een arts blijft belangrijk, en we mogen ons dus niet blindstaren op een testresultaat alleen.

 8. @William
  n.a.v. de melding op Curacao Chronicle.
  Hopelijk worden de mensen die in aanraking zijn gekomen met een geïnfecteerde pas 5 dagen na die aanraking getest. Het virus vermeerdert zich langzaam in een lichaam. Als je dus te vroeg test krijg je een ” false-negative” omdat er een, met de huidige meetmethodes, nog onmeetbaar kleine hoeveelheid virus in je lichaam aanwezig is dat zich de dagen daarna nog opbouwt. Testen voor die 5 dagen heeft dus weinig zin.
  Een test eerder dan die 5 dagen heeft dus nauwelijks zin.

 9. @Trui: dat heb ik nooit gezegd. Ik heb je dat al een keer proberen uit te leggen, maar toen kon je er met je beperkte verstand niet bij.
  Gezien je reactie is dat niet veranderd.

 10. Het verlies van ieder leven dat het onderspit delft in de strijd tegen een ziekte had misschien voorkomen kunnen worden. Daar moet je het op enig moment zeker over hebben.

  Ik zou jullie willen vragen wat menselijker te willen reageren op het overlijden van een MENS.

 11. Ieder geval van overlijden is triest, in de eerste plaats voor de nabestaanden. Jaarlijks gebeurt dat bij ongeveer 1400 personen in ons Land. In zekere zin hoort de dood bij het leven, laten we dat niet vergeten. Zeker als je weet dat 65% van ons overgewicht/obees is en bijna een kwart hypertensie heeft. Gelukkig valt het aantal doden als gevolg van Covid tot nu toe erg mee, zowel absoluut als relatief. Van ‘oversterfte’ is geen sprake en van ‘sterftewinst’ voor verzekeraars evenmin. Daar komt nog bij dat de overledenen (tot nu toe) geen jongeren noch echt gezonde mensen betreft. Gelukkig maar, dat zou het bepaald erger maken. Het probleem is dan ook niet de (beperkte) sterfte maar veel meer het algemene ziektebeeld, het beslag op de zorg, het verlies van werk en inkomen, toename armoede, het niet gewoon meer kunnen leven enz. enz. Daar ligt de enorme pijn die dit walgelijk virusje veroorzaakt. En dus; goed luisteren naar dr. Izzy, afstand houden, zoveel mogelijk alles buiten doen enz. En gezond leven, Ja helaas; mét het virus. Voorlopig nog wel.

 12. @Trui
  Neen dat zie je niet goed. Je conclusie is voorbarig.
  Het gemiddelde (!) door jou genoemde sterftecijfer wordt bereikt
  omdat er mensen zijn die ,in dit geval, op hun 73ste resp. 74ste het tijdelijke met het eeuwige verwisselen en anderen de respectabele leeftijd van bijvoorbeeld 93 bereiken. Daarmee houdt een , in ieder geval prudent, pensioenfonds rekening bij hun voorzieningen.
  Nog afgezien dat degenen die zijn heengegaan misschien een hoog/laag constructie hebben afgesproken. ( in de beginjaren een hoger pensioen, in de latere jaren een lagere uitkering).

 13. KPMG bracht ook Giann ‘Mob’ Schob, megafraudeur Henry Jourdain en de vaktechnische pannekoek Ralf BMWierks voort.

  En niet te vergeten Andre (ver)Delger, die Insel Air het laatste zetje naar haar faillissement gaf.

 14. Victor Bergisch liet bij het feestkantoor De Waus en Flesseur (tegenwoordig Baker Tilly Pikerie) de sterftecijfers van verzekerden bij Ennia tot 100 cijfers achter de komman narekenen door kantoorgenoot Laurens Keesen.

  Dat de door die verzekerden ingelegde premie vervolgens in bedragen van honderden miljoenen door Ansary in eigen zak werden gestoken weerhield Bergisch er niet van een goedkeurende verklaring bij de jaarrekening van Ennia te verstrekken en daarvoor een riante audit fee met persoonlijke bonus te incasseren.

  Waar Bergisch vandaan komt? Van KPMG, net als de hoerenloper Ralph Palm (voormalig directeur Ennia) en – en dat baart grote zorgen – de huidige Ennia directeur Lesley-Ann Brodey.

 15. La Stiwz classificeert deze overledenen als pensioengerechtigden die hun pensioenpotje voor ongeveer de helft leeg gegeten hadden.

  Dat uitgaande van pensioenleeftijd van 65 en gecalculeerde sterfteleeftijd van 85 (is in werkelijkheid lager, bij mannen nog lager dan bij vrouwen).

  Het levert pensioenverzekeraars SVB en Ennia dus een aardige sterftewinst op.

  Zie ik dat goed, Victor Bergisch?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -