Nu.cw | Nieuwe krachten moeten werkdruk Epidemiologische dienst verlichten

“De werkzaamheden zijn nu toegenomen en hierdoor is er een achterstand ontstaan.” | Foto Persbureau Curacao archief

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth vertelde gisteren tijdens de persconferentie van de overheid dat er klachten zijn over de lange wachttijd die is ontstaan voordat mensen hun uitslag van een Corona-test krijgen.

“Dat mensen lang moeten wachten om hun resultaat te horen, komt omdat een kleine groep mensen het werk doet. Maar het aantal mensen dat getest moet worden, wordt steeds groter”, zo legde Gerstenbluth uit. “De werkzaamheden zijn nu toegenomen en hierdoor is er een achterstand ontstaan.”

Er is dus een tekort aan personeel en dat is ook de reden dat enkele weken geleden vacatures zijn gepubliceerd om nieuwe medewerkers aan te trekken die kunnen helpen met de uitvoering van de testen. Het gaat om tijdelijke banen.

Minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft maandag laten weten dat meer dan 800 personen hebben gereageerd op de vacature advertentie van het ministerie van Gezondheid.

De nieuwe krachten worden op dit moment ingewerkt, zegt de minister. Daarmee wordt wat verlichting gebracht op het ministerie. Vanwege de vele corona-testen van de afgelopen tijd, en het gebrek aan personeel, is er een achterstand ontstaan.

Gerstenbluth zei gisteren verder dat de hulp van huisartsen is ingeschakeld om mensen die positief zijn getest op het coronavirus daarvan op de hoogte te stellen. Op die manier kunnen alle mensen zo snel mogelijk worden ingelicht, aldus Gerstenbluth.

Bron: Nu.cw

3 Reacties op “Nu.cw | Nieuwe krachten moeten werkdruk Epidemiologische dienst verlichten

 1. Zo @Trui
  Dan ken je de NL cijfers niet.
  Daar was een wel erg grote achterstand en nog steeds niet duidelijk vgs het RiVM hie groot.
  Maar met jouw tunnelvisie baseer jij je liever op wat hier gebeurt.
  Je moet het breder zien, dan heb je ook meer te vertellen,.

 2. Dus eigenlijk zegt hij dat de gepresenteerde cijfers kloppen niet. Op deze cijfers zijn de nieuwe maatregelen gebaseerd en van kracht.

 3. ‘“Dat mensen lang moeten wachten om hun resultaat te horen, komt omdat een kleine groep mensen het werk doet.’

  Correctie: een kleine groep Curacaoenaars.

  Zet er macambas of latino’s neer en ze verrichten 5 keer zoveel werk voor hetzelfde geld en in dezelfde tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *