Nu.cw | Suzy Camelia-Römer genomineerd voor Kwakzalverprijs 2020

Met ‘Wellness scam Curaçao’ document

Camelia-Römer is in de ban van de Chinese en de ayurvedische geneeswijzen, meldt de Vereniging tegen Kwakzalverij, mogelijk deels of geheel op kosten van de belastingbetaler | Vigilante

Voormalig minister van Gezondheid, Milieu & Natuur (GMN), Suzy Camelia-Römer (PIN) staat op de longlist Meester Kackadorisprijs 2020. Dat betekent dat ze is genomineerd voor de Kwakzalverprijs voor dit jaar.

 

Camelia-Römer is in de ban van de Chinese en de ayurvedische geneeswijzen, meldt de Vereniging tegen Kwakzalverij. De prijs is bestemd voor ‘instellingen, personen of ondernemingen die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan de verspreiding in daad, woord of geschrift van de kwakzalverij in Nederland’.

Zo bezocht zij in 2018 een WHO-workshop Chinese geneeskunde in Macau en vorig jaar volgde zij, vergezeld van enkele ambtenaren en haar echtgenoot er een workshop Ayurveda. Dat laatste land kent een apart ministerie alternatieve geneeswijzen Ayush geheten. Het tweede congres was gewijd aan de ‘standaardisatie van diagnose en therapie in de ayurvedische geneeskunde, in het unani-stelsel en het medische siddha stelsel’.

In beide workshops werd bezien hoe de verschillende gezondheidszorgsystemen het beste geïntegreerd kunnen worden en opgenomen in het basiszorgpakket. Deze integratie wordt toegejuicht door de WHO, die sterk onder invloed staat van China.

Camelia-Römer bezocht in februari 2020 ook Nederland om een vergadering bij te wonen waarin ‘Mainstreaming Ayurveda in the Netherlands and Europe’ centraal stond. Echtgenoot Carl Camelia is ayurveda-specialist en bereidt een Wellness Centrum voor in Curaçao waar alternatieve geneeswijzen zullen worden aangeboden. Mogelijk deels of geheel op kosten van de premiebetaler.

Camelia is ‘boardmember van de Universidad Maharishi for Latin America & the Caribbean (UMLAC)’, een opleidingscentrum voor alternatieve geneeswijzen. Zijn echtgenote de voormalig minister zet de inspectie onder druk om de ayurveda-middelen te gaan vergoeden. Het leidde enkele jaren geleden tot het ontslag van inspecteur-generaal Huurman, die zich daartegen verzette.

De jury betreurt het dat in Curaçao, dat nu al kampt het met grote financiële problemen in de zorg, een deel van het volksgezondheidsbuget dreigt te worden besteed aan nutteloze behandelmethoden. De voormalig minister voor GMN is daarvoor mede aansprakelijk. Zij ging in de jaren 90 al eens in de fout, toen zij als minister van justitie gevangenen blootstelde aan transcendente meditatie.

Bron: Vereniging tegen Kwakzalverij

Beeld: Vigilante

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

Voor meer informatie, klik ook hier. Aanklacht tegen ‘wellness scam’ | Antilliaans Dagblad

Dit weekende circuleerde op social media een nieuw document ‘Wellness scam Curacao’ waarin opnieuw dubieuze praktijken van de door tal van schandalen en aangiftes geplaagde minister en haar echtgenote aan het licht werden gebracht. Hoewel de bron en datum niet bekend is, lijkt het te gaan om een (concept) aangifte of aanzet tot vragen in de Staten.

Klik hier als onderstaand Scribd document in uw browser niet zichtbaar of downloadable is.

Wellness Scam Curacao Suzy en Carl Camelia Romer by Knipselkrant Curacao on Scribd

15 Reacties op “Nu.cw | Suzy Camelia-Römer genomineerd voor Kwakzalverprijs 2020

 1. LOL @ CR.

 2. Lelijk van buiten en lelijk van binnen. Dus de nominatie is ok wat mij betreft.

 3. Helaas begrijpt de comment polis de goede grap van Curacao Revisited niet!

  Of… was het geen grap…

  Thumbs up for CR!

 4. Commentpolis

  @Curacao Revisited:

  1: @Joseph S. en anderen
  2: Aan Drechi pa bosnan Tur is gemeld:
  Drechi pa bosnan Tur | 14 augustus 2020 om 13:47 |
  @Drechi (en anderen): kunnen jullie alsjeblief ophouden met die gele poppetjes achter je posts te zetten. Geeft bij mij alleen maar foutmeldingen.
  Daarbij, we zitten hier niet op de kleuterschool.

  Commentpolis

 5. Curacao revisited

  @Commentpolis: dit is toch pure discrimatie?! Dus van alle forum gebruikers mag alleen drechi emoticons gebruiken?!

 6. Ook zij heeft een engelbewaarder , vandaar dat zij mee wegkomt .
  Vreemd , ik vind het vreemd .
  Maar ja nos mes por tog .
  Nos dushi hendenan , nos bon yunan di korsou .
  Corda bon Suzy si ta traha .

 7. Commentpolis

  @Joseph S. en anderen: gelieve de gele poppetjes achterwege te laten.
  Dit mag alleen als je jonger dan 5 jaar bent of een beperkt geestelijk vermogen hebt.
  Deze poppetjes storen het beveiligingssysteem.

  Bedankt

 8. Schaamteloosheid is een zware understatement indien men deze figuren tracht te beschrijven…

  Wees niet bevreesd dames, ook jullie zullen óóit mogen boeten voor bewezen diensten…

 9. @Tuna

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden..

  Wellicht moeten we idd aansluiting zoeken bij Venezuela zodat dit soort volksverlakkers niet voor de rechter maar het vuurpeleton verschijnen!!!

 10. “Zijn echtgenote de voormalig minister zet de inspectie onder druk om de ayurveda-middelen te gaan vergoeden. Het leidde enkele jaren geleden tot het ontslag van inspecteur-generaal Huurman, die zich daartegen verzette.”

  En zo komt de aap tevoorschijn. Romer kreeg haar zin niet en toen moest de beste Inspecteur Generaal die we ooit gehad hebben, het veld ruimen. Voor de transparantie in de gezondheidszorg was dit een groot verlies. Daarna hebben we alleen maar ja knikkende achtergrondfiguren gehad.

 11. Ooit hebben de machthebbers van Curacao een zeer aimabel persoon bestempeld als “Persona non Grata”!
  Een persoon die het goed voor had met de gewone bevolking en de machthebbers aansprak op hun onvermogen en dieverij!

  Kunnen we nu Camelia Romer niet als “Persona non Grata” laten bestempelen wegens grootschalige coruptie en stelen van de gewone butgers van Curacao?
  De feiten zijn zo klaar als een klontje maar er wordt nog steeds een hand boven haar hoofd gehouden door een kliek op Curacao die mede stinkt naar coruptie en diefstal!

 12. Ik denk dat het voor Suzy niets meer was dan een “sceem for a scam”. Hoeveel kan ik er aan verdienen, op welke manieren, en niets meer. En dat is de hele carrière in een paar woorden.

 13. Deze dief van het Volk moet voor eens altijd een verbod krijgen om nog publieke functies te bekleden en al haar vele gestolen miljoenen zouden teruggevorderd moeten worden. Corrupt mens, slechtste wat Curaçao ooit heeft voortgebracht.

 14. Fred Schiedam

  Gefeliciteerd Korsou!

 15. Curacao revisited

  schitterende foto waarin twee van onze toppers staan afgebeeld! Ook een van de unieke tijden dat KLM Walle op het eiland was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *