Aanklacht tegen ‘wellness scam’ | Antilliaans Dagblad

Met ‘Wellness scam Curaçao’ document

Anoniem stuk opent aanval op Camelia-Römer en echtgenoot. Minister wil in een later stadium pas reageren

Willemstad – ‘Wellness scam Curaçao’, zo heet het document dat sinds afgelopen weekeinde op sociale media circuleert. Het betreft vooral een aanklacht tegen politicus/minister Suzy Camelia-Römer en tegen haar echtgenoot Carl Camelia. De opsteller(s) van het document, dat via WhatsApp volop is verspreid, houdt/houden zich nadrukkelijk anoniem en wil/willen dat ook zo houden.

Het stuk met de ondertitel ‘Curaçao, wake up, smell the stench of corruption and take appropriate action’ is een opsomming van vermeende zaken met betrekking tot de bewindsvrouw, voorheen jarenlang actief bij de inmiddels buitenparlementaire Partido Nashonal de Pueblo (PNP) en sinds 2017 partijleider van Partido Inovashon Nashonal (PIN), die sinds het weekeinde kampt met een scheuring.

Maar dat laatste wist/wisten de auteur(s) niet toen zij het document afrondde(n). Hoewel de bron zich stilhoudt en datum niet bekend is, lijkt het volgens sommigen te gaan om een (concept) aangifte of aanzet tot vragen in de Staten. Op de vraag om een reactie en ook wie er volgens haar achter zit, zegt Camelia-Römer tegen het Antilliaans Dagblad:

,,Wie erachter zit? Wie heeft er belang bij om gezondheid niet te bevorderen. Denk erover na!” Zij zou in een later stadium uitvoeriger reageren. Het stuk bevat vijf A-4tjes opsomming van tekst, gevolgd door een bladzijde met vijftien vragen, en daarna allerlei bijlagen. De vragen geven een beeld van wat de opsteller(s) beogen: Hebben mevrouw Römer en haar echtgenoot Carl Camelia voldaan aan de artikelen van de Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers?

Hoeveel geld is tot op heden ten behoeve van het wellness-project van mevrouw Römer besteed en door welke partijen? Klopt het dat het de bedoeling van mevrouw Römer is om het Wellness Center in het voormalige Colon-gebouw te plaatsen?

Maar ook: Is er een verband tussen de buitensporige honorering van de directeur van de Sociale Verzekeringsbank SVB en het afstaan van het preventiebudget aan de minister van Gezondheid en andere betalingen ten behoeve van het wellnessproject? Waarom überhaupt overheidsmiddelen aanwenden voor vage, quasi-medische ‘ayurvedische’ praktijken, terwijl er juist drastisch bezuinigd moet worden op de kosten van bewezen werkende medische ingrepen?

Zit achter het goedkoop water leveren door Aqualectra ten behoeve van de tuinbouw niet vooral een opzet om de voorgenomen cannabisteelt te faciliteren? Welke partijen hebben belang bij het opzetten van de cannabisteelt op Curaçao? Heeft/ hebben mevrouw Römer en/of Alvin Daal direct of indirect belangen hierbij?

,,Een van de projecten waar mevrouw Römer zeer gedreven mee bezig is, is het zogenaamde wellness en ayurveda- project. Zij heeft hiervoor ook dienstreizen naar in elk geval India, China, Nederland en Trinidad gemaakt. Haar echtgenoot Carl Camelia was hierbij aanwezig terwijl hij zijn ‘Maharishi Universiteit’ en ‘Maharishi Vedic Approach to Health’ propageerde.”

De aanklacht noemt het ‘opmerkelijk dat een minister op dienstreizen haar echtgenoot meeneemt terwijl die zijn eigen zakelijke belangen vertegenwoordigt op nota bene hetzelfde terrein als waarvoor de minister de hele wereld over vliegt’.

,,Vanuit medische hoek wordt dit wellness en ayurvedi-project afgedaan als een vorm van kwakzalverij.” Het lijkt er dus op, zo stelt het document, dat het hele wellnessproject en Wellness Center van mevrouw Römer er vooral op gericht is om haar echtgenoot Camelia ‘opnieuw inkomsten te laten genereren uit overheidsprojecten waar zij bij betrokken is’.

Zoals gezegd heeft Camelia- Römer later weten in een later stadium te reageren op de inhoud.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Dit weekende circuleerde op social media een nieuw document ‘Wellness scam Curacao’ waarin opnieuw dubieuze praktijken van de door tal van schandalen en aangiftes geplaagde minister en haar echtgenote aan het licht werden gebracht. Hoewel de bron en datum niet bekend is, lijkt het te gaan om een (concept) aangifte of aanzet tot vragen in de Staten.

Klik hier als onderstaand Scribd document in uw browser niet zichtbaar of downloadable is.

Wellness Scam Curacao Suzy en Carl Camelia Romer by Knipselkrant Curacao on Scribd

2 Reacties op “Aanklacht tegen ‘wellness scam’ | Antilliaans Dagblad

  1. Laat het OM maar mevrouw Romer en familie goed onderzoeken. Wellicht zal ze kroongetuige worden en dan zal de hel losbarsten!

  2. Tja het net sluit zich steeds strakker Suus heen. Ni nog even supersnel tante PAR er doorheen jassen en staan we weer op 11/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *