Nu.cw | Rutte over negatief reisadvies: Caribisch deel Koninkrijk geen buitenland

Het kabinet roept iedereen op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen, Het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt niet als buitenland behandeld

Het gaat niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Dat zegt premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. Daarom worden er extra maatregelen genomen en is een negatief reisadvies gegeven voor het buitenland. Het Caribisch deel van het Koninkrijk valt daar volgens Rutte niet onder.

Het kabinet roept iedereen op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen. Dat wil zeggen niet in de kerstvakantie, maar ook niet in de eerste helft van januari. “Het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt niet als buitenland behandeld”, aldus Rutte.

Bij de eerste coronagolf waren veel besmettingen terug te voeren op wintersportvakanties. Het kabinet wil voorkomen dat dat komende winter opnieuw gebeurt.

Verder sluit het kabinet de komende twee weken bibliotheken, bioscopen, theaters, musea, pretparken en dierentuinen. De maximale groepsgrootte op straat gaat van vier naar twee. Ook het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart gaat omlaag naar respectievelijk 20 en 30.

Sportscholen blijven open omdat sport een te belangrijke lichamelijke en mentale uitlaatklep voor mensen is, zegt het kabinet. Maar mensen mogen er niet sporten in groepslessen. En alle sauna’s en zwembaden moeten dicht.

De maatregelen gaan morgen vanaf 22.00 uur in.

Bron: Nu.cw

4 Reacties op “Nu.cw | Rutte over negatief reisadvies: Caribisch deel Koninkrijk geen buitenland

 1. Niet lang geleden was het nog zo dat de meeste Nederlanders dachten dat Curaçao de hoofdstad van Paramaribo was.

  Kan me nog herinneren dat ik als student reageerde op een advertentie voor een studentenkamer, ik kreeg een vriendelijke vrouw aan de lijn die begon met mij te flirten aan de telefoon maar zei dat zijn man niet aan Surinamers wilt verhuren en ik maar blijven zeggen dat ik uit Curaçao kwam.

 2. Zag je dat naambordje?

  Zo deden we dat vroeger als kinderen ook.
  Minister-president van Nederland (, de Benelux, Europa, de Wereld, het Zonnestelsel, de Melkweg, het Heelal) Mark Rutte.

  Tsja, kennelijk zat hij aan tafel met mensen waarbij het nodig was om “Nederland” erbij te zetten….

 3. In ieder geval kan Slier zijn vette Mercedes jeep blijven rijden.
  Dus het valt voor hem wel mee.

 4. Een negatief reisadvies tot half januari dat zal CHATA niet blij mee zijn. Moet het contract van de CEO van CTB , Paul Pennicook niet opgeschort worden? De man krijgt elke maand 40K op zijn rekening terwijl het toerisme op haar gat ligt.

  De man heeft in feite niets gepresteerd, voor zijn tijd waren we afhankelijk van de Nederlandse toeristen en dat zijn we nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *