Nu.cw | Voormalig Korpschef Sambo aan de slag als coördinator Caribische politiekorpsen

De voordracht van Sambo is goedgekeurd door de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus in het Justitieel Vierlanden Overleg (JVO).

Mauricio Sambo, de voormalig korpschef van het Korps Politie Curaçao is aan de slag gegaan als portefeuillehouder Ontwikkeling en Samenwerking Caribische Politiekorpsen.

Sambo zat zonder werk nadat hij besloot op te stappen na de gewelddadige manifestatie in Forti en Punda op 24 juni. Raymond Ellis vervult sindsdien de functie als waarnemend korpschef.

Sambo is per 1 november als portefeuillehouder aangesteld op voordracht van minister van Justitie Quincy Girigorie. Volgens het ministerie van Justitie is Sambo verantwoordelijk voor de samenwerking en ontwikkeling van de politiekorpsen van de Caribische (ei)landen.

De voordracht van Sambo is goedgekeurd door de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus in het Justitieel Vierlanden Overleg (JVO).

Volgens het ministerie was Sambo voorheen voorzitter van het College van Caribische Korpschefs en heeft toen de basis gelegd voor verbeterde samenwerking met politiekorpsen in Nederland. Sambo zal de afspraken die in het JVO gemaakt worden verder coördineren

Bron: Nu.cw

8 Reacties op “Nu.cw | Voormalig Korpschef Sambo aan de slag als coördinator Caribische politiekorpsen

 1. 600 kilo kwijt en dan ook nog deze nieuwe gecreëerde baan krijgen.Dat is pas corruptie. Ik had deze man hoger ingeschat…….

 2. Amigoe heeft zich moeten rectificeren. De opmerking van EClapas slaat kant nog wal.

 3. Het gaat bij mij niet in dat @Dislect, deze man probeert te verdedigen, de man slaat zijn vrouw bont en blauw als wij de Amigoe mogen geloven. Een man die zijn vrouw slaat staat bij mij lager dan een rat op mijn lijst van achting.

 4. Hij heeft niet gefaald, hij heeft de schuld van de onlusten op zich genomen, en daarmee premier en ministers beschermd. En wordt daarvoor beloond,
  Met behoud van salaris thuis zitten en nu een nieuwe positie (bestond nog niet, is niet nodig en al helemaal niet te rijmen met bezuinigingen)

 5. Eens @Knoek koe
  Een hele goede opleiding aan de UvA.

 6. Just Saying

  Hij was toch ook eindverantwoordelijk voor die 600 kilo?

 7. Hij heeft de brains en de nodige opleiding genoten..

 8. De man heeft als politiechef gefaald en mag eerst met behoud van salaris thuis zitten en wordt nu gepromoveerd, dit kan alleen op Curacao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *