Nu.cw | Rijksdienst Caribisch Nederland accrediteert geselecteerde pers

Media die voldoen aan de criteria ontvangen vanaf nu een perskaart.

Op de BES-eilanden zullen voortaan alleen media die aan vastgestelde accreditatiecriteria voldoen door Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) toegelaten worden tot persconferenties en interviews.

RCN zegt hiertoe over te zijn gegaan in het belang van de verbetering van de journalistieke werkzaamheden in Caribisch Nederland. Media die voldoen aan de criteria ontvangen vanaf nu een perskaart.

Om te kunnen bepalen wie in aanmerking kon komen voor accreditatie, heeft Rijksdienst Caribisch Nederland afdeling SSO-Communicatie in de afgelopen periode een onafhankelijke beoordelingscommissie in het leven geroepen, die belast was met het beoordelen en toewijzen van de accreditaties.

Afgelopen maandag zijn tijdens een bijeenkomst met de pers de eerste kaarten overhandigd op Bonaire. Tijdens de ontmoeting werden ook de resultaten van het Media Onderzoek gepresenteerd.

Op Saba en Sint Eustatius bereikt de informatie vanuit de Rijksoverheid de inwoners minder goed dan op Bonaire. Ter vergelijking: Op Bonaire wordt 94% bereikt, terwijl op Sint Eustatius 85% wordt bereikt en op Saba 81%. Conclusie is wel dat het bereik van de communicatieboodschappen op alle drie eilanden hoog is.

Bron: Nu.cw

5 Reacties op “Nu.cw | Rijksdienst Caribisch Nederland accrediteert geselecteerde pers

 1. @Judith: god wat een non informatie

  Als ik in Google translate Judith, raar en persoontje heel apart laat vertalen van Nederlands naar Duits krijg je:

  JUDITH SELTSAM PERSON

 2. Als je in Google Translate de woorden ‘rijksdienst’, ‘Caribisch’ en ‘Nederland’ apart laat vertalen van Nederlands naar Duits krijg je:

  WEHRDIENST KARIBIK NIEDERLANDE

  Kolonel Knops….

 3. Herr Knops und seine Armee sind schon gelandet.

 4. Reichsdienst!

 5. In o.a. de wereldoorlogen, de Korea- en Vietnam-oorlogen werd accreditatie gebruikt om alleen gehoorzame media te selecteren om met de troepen mee te reizen.
  Hoe zit dat nu? Worden media die zeer kritisch zijn over de overheid en de coronamaatregelen nog wel toegelaten voor vrije nieuwsgaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *