Nu.cw | Nederlands echtpaar beëindigt vakantie na schietpartij

De man en zijn zwangere vrouw zijn niet gewond geraakt, maar zijn wel heel erg geschrokken van die onverwachte aanval.

Een Nederlands echtpaar heeft besloten om eerder dan gepland de vakantie op Curaçao af te breken. Dat meldt de ochtendkrant Vigilante. Dit besluit namen ze nadat ze afgelopen weekend zijn beschoten.

Het stel was zaterdag uit eten geweest in de Penstraat. Daarna stapten ze in hun auto om op weg te gaan naar Corendon Resort waar ze verbleven.

In een zijweg van de Oranjestraat kwamen ze een auto tegen die hun auto probeerde te blokkeren. Door een snelle manoeuvre wist het stel de blokkerende auto te ontwijken en weg te rijden. Op dat moment werden er een aantal schoten gelost op het vluchtende stel.

Bij het hotel aangekomen hebben ze de politie gebeld en vervolgens bij politiebureau Otrabonda aangifte gedaan. Slachtofferhulp is bij het stel geweest voor emotionele bijstand.

De man en de vrouw zijn niet gewond geraakt, maar zijn wel heel erg geschrokken van die onverwachte aanval. Zeker aangezien de vrouw in verwachting is en er op dat moment ook nog een algehele ‘Black out’ was op het eiland. Eén van de kogels is aan de passagierskant waar de dame zat, blijven steken.

Het stel was van plan nog een aantal dagen op Curaçao te verblijven, maar heeft ervoor gekozen de vakantie te staken. Het Curaçao Tourism Board heeft er alles aan gegaan het koppel op andere gedachten te brengen, maar het heeft niet mogen baten. Het stel is maandag teruggevlogen naar Nederland.

Bron: Nu.cw

11 Reacties op “Nu.cw | Nederlands echtpaar beëindigt vakantie na schietpartij

 1. @Brian S | 17 december 2020 om 03:52 |

  Natuurlijk zijn dit Lation’s. Een YdK kan dit niet geweet zijn. Die wijzen alleen maar met hun vinger naar een ander….maar schieten niet…..
  Ik heb dit onze kat proberen wijs te maken, maar zelfs die geloofde het niet.

 2. Heel erg dit weer. Als ik in Ned op vakantie ben en wordt door een van de vele criminele ydk beschoten , zou ik ook de eerste de beste vlucht terugnemen naar korsow. Er is haast geen verschil meer.

 3. Zullen wel latinos zijn geweest zegt men dan en daarna steken we onze kop in het zand.

 4. Onvoorstelbaar dat onze wannabe bestuurders allemaal wegkijken. Alleen dit is al een goede reden om voor deze crimirots de code oranje voor onbepaalde tijd te laten staan.

 5. Curacao revisited

  en waar zijn “onze toppers” om het gedrag van “onze mensen” af te keuren? of kijkt iedereen zoals gebruikelijk liever weg omdat het niet zijn probleem is?

 6. Afschuwelijk dit.
  What the hell is er aan de hand op C. Het wordt steeds gekker.

 7. Heel goed dat we Aruba nu na doen. Hier werden een paar dagen geleden ook toeristen beschoten. Ga zo door heren “klootjesvolk” en “losers” optima forma.

 8. Er is niets veranderd in de afgelopen decennia, behalve dan dat het erger geworden is met de criminaliteit. Die is verhard. Ze kiezen ervoor liever iemand dood te maken dan getuigen te houden. Het probleem is al lang bekend. Pakweg 25 jaar geleden werd door personeel van hotels al gezegd dat als er op de Penstraat ”savonds iemand voor je auto springt, dat je dan nooit moest stoppen, maar groot licht aan en gas geven. Desnoods overhoop rijden, maar stoppen is sterven.
  En de slapende overheid heeft niets gedaan.

 9. De manier om vakantiegangers te ontmoedigen ons eiland te bezoeken.
  Hopelijk een eenmalig incident want anders komen we nooit meer van code oranje af.

 10. Koei in de Boei

  De overheid mag nu wel zo zoetjes aan gaan denken om overvallen op toeristen te kwalificeren, waar verzwaarde straffen op staan.
  Elders is er al regelgeving in place als men wegwerkers aanrijdt.
  Deze gasten zorgen voor de broodnodige inkomsten voor dit eiland en mogen dan ook dito worden bejegend.
  Vooralsnog een afschrikkende werking, maar in ieder geval een signaal, waar wij ook goede sier mee kunnen maken om ons eiland te promoten.
  En dan nog actie.
  Action speaks louder than words.

 11. Top reclame voor deze crimi rots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *