31 C
Willemstad
• zondag 23 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Onderwijsvakbond DOEN bekritiseert uitbetaling vakantiegeld aan ex-ministers

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Onderwijsvakbond DOEN bekritiseert uitbetaling vakantiegeld aan ex-ministers

Veel docenten op Curaçao zijn gedemotiveerd geraakt door het besluit om de niet genoten vakantiedagen van het kabinet-Rhuggenaath uit te keren. Dat zegt onderwijsvakbond DOEN in een persbericht.

De vakbond vindt het kwalijk dat ambtenaren en gelijkgestelden 12,5 procent gekort zijn op hun salaris. Bovendien bekostigen leraren vaak zelf materiaal om les te kunnen geven, omdat er geen geld is voor het onderwijs.

De bedragen waarop de oud-ministers recht op hebben stuit hen tegen de borst. De vermeende bedragen variëren tussen 86.000 (Armin Konket) en 4.000 (Steven Croes) gulden.

De vakbond gaat dit onderwerp daarom intern behandelen. Volgens DOEN overweegt een groot deel van de leraren om uit het onderwijs te stappen. Ze voelen zich niet gewaardeerd. De pandemie heeft de onvrede verergerd. Investeringen blijven uit. Ook is er geen begeleiding en beleid om met de gevolgen van de coronacrisis om te gaan.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Dacht wel , dat ze meer dan genoeg binnengeharkt hadden, en het onderwijs personeel maar werken om hun kindertjes op te voeden en bijspijkeren. Was even vergeten dat ze naar dure prive-scholen gaan DMV hun riante “salarissen”.

 2. Zag gisteren Gerrit de Raaf met zijn twee kinderen in de Mangusa supper inkopen doen, zijn kar was vol gestamd met boodschappen, heeft zeker zijn soos uitkering ontvangen, en kijk er niet van op dat hij ook nog wachtgeld ontvangt vanuit de gevangenis omdat Pik Pisas nog denk dat hij daar nog in zit.

 3. het is door dit soort dingen dat anderen uit eigen zak het toiletpapier voor de scholen betalen want bij de politiek willen ze gewoon dat het gefeest op kosten van de belastingbetaler kan doorgaan en voor de rest interesseert het ze geen moer of niet

 4. Ministers van Curaçao krijgen elke maand toch al 18K vakantiegeld? Ja daar worden ze moe van, dus keert het ezelkabinet nog wat extra’s uit.

 5. Bij ontslag of opzeggen arbeidscontract alle niet uitbetaalde dagen en overuren laten vervallen voor iedereen.
  Presentatie bonus niet uitbetalen. Secondaire arbeidsvoorwaarden afschaffen.
  Gewoon weer terug naar netto daggeld in een bruine envelop. Wel de belasting belastingen afdragen hoor!

 6. Het belang van het minister van onderwijs zijn zit hem in het omleiden van fondsen door “termijn contracten” voor bij voorbeeld gebouw onderhoud te sluiten met een “bevriend” bedrijf of een digitalisering project via een bevriend bedrijf. Enzovoort
  En na je termijn verdien je er nog steeds aan.
  Dat het onderwijs zelf hier onder lijd is niet van belang.
  “Aan ons de beurt” niet om het beter te maken, niet voor het algemeen belang, niet voor het belang van educatie. Maar het is onze beurt om zoveel mogelijk persoonlijk voordeel te halen.
  Dit is minister van onderwijs op andere ministeries is het niet anders.
  Tel daarbij op dat we ook nog overheidsentiteiten en NV’s hebben die onder ministerieel bestuur staan en dezelfde doelen dienen, het krijgen van persoonlijk gewin en we zijn waar we zijn.
  Zonder steun is het eiland failliet met steun kunnen we, net, aan blijven modderen.

 7. Zolang er binnen het Kabinet en de Staten van Curaçao geen enkel moreel kompas ontstaat in deze tijd van crisis, blijft het dweilen met de (geld)kraan open. Zodra je deel uitmaakt van de overheidsdiensten, is dienstbaarheid naar de gemeenschap toe een belofte die moet worden waargemaakt. Door hoort geen nepotisme, vriendjespolitiek noch zelfverrijking ten koste van die gemeenschap bij. Het zelfbestuur is één farce en leidt niet tot respect bij de bevolking als dit soort maatregelen het onderscheid tussen de boven- en onderklasse in stand houdt. Dit is pure slavernij-techniek waar de overheid zich schuldig aan maakt. Dit is een Russische cocktail voor maatschappelijke onrust. Suggestie: neem als (ex) minister openlijk afstand van deze “rechten” op zelfverrijking en maak de belofte waar door ander gedrag te tonen dan voorheen getoond werd. De slavernij leeft voort door wangedrag van het establishment en de “gruppo di sopi “. Pueblo di Korsou, lanta!

 8. Graaien,graaien graaien en de huidige regering vindt het prima. Ze hebben nu al dollar tekentjes in hun ogen voor als hun termijn eindigt.
  Begin niet met de opmerking van recht hebben op vrije dagen. In een dergelijke functie ben je dag en nacht in dienst van je land en daar is ook je salaris op gebaseerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties