Nu.cw | OM zal ontnemingszaak starten tegen Constancia

Constancia heeft overigens op 16 september beroep in cassatie aangetekend tegen het vonnis van 10 september, aldus het Hof tegenover NU.cw | Telecuracao

Het Openbaar Ministerie (OM) zal een ontnemingszaak starten tegen Statenlid Jacinta Constancia. Dat verklaart OM woordvoerder Roderick Gouverneur tegen NU.cw. Wanneer de ontnemingsprocedure gestart zal worden, is nog niet bekend.

Voormalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Constancia werd twee weken geleden in hoger beroep veroordeeld tot 21 maanden celstraf voor oplichting. In 2012 gaf ze als minister de opdracht om 40.000 medische mondkapjes te bestellen. De rekening van ruim 365.000 gulden werd betaald aan een bedrijf dat haar toenmalige man Jhony Anbertus Scoop een dag voor de bestelling had opgericht. Hij moet eveneens 21 maanden de cel in. Volgens het OM wordt ook tegen Scoop een ontnemingsprocedure aanhangig gemaakt.

Bij een ontnemingsprocedure kan het OM, als iemand financieel voordeel heeft behaald uit een strafbaar feit, bij de rechtbank een vordering indienen tot ontneming van zogenoemde wederrechtelijk verkregen voordeel.

Constancia heeft overigens op 16 september beroep in cassatie aangetekend tegen het vonnis van 10 september, aldus het Hof tegenover NU.cw. Dat betekent dat de zaak door de Hoge Raad in Nederland getoetst zal worden. De zaak kan dan verworpen worden of terug verwezen worden naar de rechter.

Bron: Nu.cw

10 Reacties op “Nu.cw | OM zal ontnemingszaak starten tegen Constancia

 1. Het was een aanklacht van Ben Whiteman van PS dat deze zaak aan het rollen heeft gebracht. Blijkbaar als er geen aangifte is, blijft het OM rustig slapen en ondernemen ze geen aktie. David Dick van PAR was toch laatst ook betrokken bij een schandaal van 9 ton bestemd voor een sportaccomodatie in Barber? Het OM zou zich moeten schamen.

 2. E Bos di e makaku mas grandi di Parlamentu si ta yega shelu! Ha ha ha

 3. E Bos di makaku mas grandi di Parlamentu si ta yega shelu! Ha haha

 4. Ja inderdaad @Wim. Zielig doen op FB dat er beslag ligt op haar inkomen. En de makaku`s slikken dat als zoete koek!!

 5. RR, het hoogste orgaan zou het moeten zijn, het afval wat je daar neergezet hebt is de vlag van Korsow [email protected] ook helemaal waar.

 6. Wim, kijk goed uit. Denk erom zij zit of beter gezegd, zij vertegenwoordigt wel het hoogste orgaan van Curacao, nml Het Parlement van dit rots. Samen met dj’s, politieagenten, zakenlui, tierende en vloekende Menki de luiaard Rojer, om maar een paar te noemen.
  Geen wonder dat dit eiland langzaam naar de **** gaat.
  CHE is inderdaad hard nodig voor verbetering.

 7. Kan ook beslag gelegd worden op de bezittingen van de toezichthouders, Ministers, actuarissen , accountants, RvB en RvC die toeziccht moesten houden op het wel en wee van Ennia en Giro en PSB

 8. Benieuwd hoe de platzakke Constantia haar ratvocaten Peppie en Kokkie (van Curacao autonomo) gaat betalen tijdens de dure cassatieprocedure.

  Waarbij het wel bijzonder is dat het viswijf van Boca Sami (ondanks een kilometerslang strafblad al 18 jaar minister en Statenlid!) het levende bewijs is dat Curacao nog lang niet aan autonomie toe is.

 9. ‘Wanneer de ontnemingsprocedure gestart zal worden, is nog niet bekend.’

  Wanneer drugsdealer Brian Mariano en mafiameid Cicely van der Dijs hun straffen (van 2013 resp 2018!) gaan uitzitten, is ook nog niet bekend.

  Wanneer Stephen Capella vervolgd gaat worden, is ook nog niet bekend.

 10. Vreemd, heb eerder gelezen dat er al lang beslag was gelegd op haar Statensalaris en dat ze daardoor vrijwel niets over had om van te leven.

  Dus de Bitch van Boca liegt weer, maar dat doet dit lelijke viswijf al vanaf haar geboorte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *