Nu.cw | Minister Martina: Er komt verandering voor muzikanten

Roxanne Martha

Door de belangenorganisaties werd een ultimatum gesteld en werd er gedreigd met een manifestatie als er niet aan het ultimatum voldaan werd | Nu.cw

“Er is wél voortgang in het proces. Ik ben zelf aan tafel gegaan met de besturen en we zijn tot een voorstel gekomen over protocolen die nu ingevoerd moeten worden. Dit voorstel ligt nu ter evaluatie bij het Covid Strategisch Team.” Dat zegt Steven Martina (MAN), minister van Economische Ontwikkeling.

Martina reageert hiermee op de manifestatie die de belangenorganisaties voor de Curaçaose entertaintmentwereld AMAK en KIF morgen houden op het Wilhelminaplein.

Een paar weken geleden hebben de twee organisaties brieven gestuurd aan minister-president Eugene Rhuggenaath, minister van Justitie Quincy Girigorie en Martina. Daarin werd verzocht om aan tafel te gaan om tot een oplossing te komen voor het uitgaansleven op Curaçao, dat zwaar te lijden heeft onder de Corona-maatregelen.

Door de belangenorganisaties werd een ultimatum gesteld en werd er gedreigd met een manifestatie als er niet aan het ultimatum voldaan werd.

De overheid gaf gehoor aan het verzoek voor overleg en AMAK en KIF zijn een aantal keer bijeengekomen met overheidsfunctionarissen. Er is een protocol geformuleerd, maar de twee organisaties vinden dat een definitieve beslissing hierover te lang uitblijft en hebben daarom besloten om morgen alsnog over te gaan tot actie.

Vorige week al werd er bij Mambo Beach actie gevoerd door de groep “Artistanan Uní den Lucha” (Ariesten Verenigd in de Strijd). Ook zij zijn morgen van de partij.

Martina zegt dat hij zich kan voorstellen dat AMAK en KIF sneller resultaat willen zien. “Het voorstel voor een protocol dat we hebben geformuleerd biedt veel perspectieven. Maar het is niet alleen aan het ministerie van Economische Ontwikkeling om hierover te beslissen. Deze week zullen ook andere ministeries het moeten doornemen en dat is in ieder geval een begin”, aldus Martina.

Tot slot zegt de minister dat Curaçao een democratisch land is en iedereen het recht heeft om te manifesteren als ze ergens niet blij mee zijn. “Het ministerie zal de ontwikkelingen volgen om een beter beeld te krijgen van wat de klachten zijn. Want we zijn zeker vóór verandering. Waarschijnlijk gebeurt dat niet met de snelheid die AMAK en KIF graag zouden zien, maar de verandering komt er wel.”

Bron: Nu.cw

4 Reacties op “Nu.cw | Minister Martina: Er komt verandering voor muzikanten

 1. …..Er komt verandering “…..

  Weer zo’ nietszeggende, vage, generieke leuze van ons aller “Stephen S”,
  (zo duidt je verdachten en criminelen),

  Stephen, de MAN roept al 45 jaar dat ze verandering gaan brengen.

  Het enige wat de MAN elke keer in omvang verandert is de hoogte van de staatsschuld.,
  Die verandert na elke regeerperiode altijd naar een grotere omvang, en jullie bankrekening ook.

  Pappen en nathoud Politici zoals jij heeft dit eiland echt niet nodig.

  Jij hebt de belastingcenten van het eiland wél nodig. Om aan je familie uit te delen.
  Daarom houd je van die zoete slappe kraaltjes en spiegeltjes praatjes

 2. De muzikanen zullen samen met koeien naar de ruimte worden geschoten?

 3. Martina is dezelfde man die als minister de ponton brug festival gepromoot heeft die door de broer van Giselle Mc Williams werd georganiseerd. Muzikanten werden toen financieel benadeeld omdat de organisator met alle geld vandoor is gegaan. Wellicht kan hij moeite doen om die broer van Giselle Mc Williams achter tralies te krijgen zodat de muzikanten hun geld kunnen krijgen.

 4. Martina, ook zo’n man met extreme salarisverhoging in crisistijd, de muzikanten een omscholingscursus aanbieden of maar even naar Nederland bellen of die ze wil onderhouden.
  Onze mentaliteit kennende wordt het bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *