Nu.cw | Meteo waarschuwt voor extreme hitte

Meteo waarschuwt voor extreme hitte

De Meteorologische Dienst heeft een voorwaarschuwing doen uitgaan voor extreme hitte op Curaçao. De waarschuwing geldt van 11.00 vanochtend tot vanmiddag 17.00 uur.

Een woorwaarschuwing voor extreme hitte kondigt volgens de Meteo de mogelijkheid op een boven normale gevoelstemperatuur aan met een kans van 30 tot 50 procent, gedurende de komende 3 tot 12 uur.

Mensen die te lang in de zon zijn, moeten rekening houden met een zonnesteek, krampen en vermoeidheid door de warmte. Verder is een beroerte door de warmte mogelijk. Bij aanhoudende blootstelling aam de warmte en bij het doen van lichamelijke activiteiten lopen mensen kans een beroerte te krijgen.

De Meteo raadt mensen aan bij activiteiten buitenshuis veel water te drinken en extra inspanningen te vermijden. Indien u zich niet lekker voelt, ga dan zo spoedig mogelijk uitrusten op een koelere plek of in de schaduw.

Bron: Nu.cw

Een Reactie op “Nu.cw | Meteo waarschuwt voor extreme hitte

  1. ‘De Meteo raadt mensen aan bij activiteiten buitenshuis veel water te drinken en extra inspanningen te vermijden. ‘

    Mijn collega’s, allen YdK, volgen dit advies prima op. Sinds ik bij mijn werkgever in dienst trad heb ik hen alleen maar extra inspanningen zien vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *