26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 02:19

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cw | 'Plachi di Dia beste maatregel tegen corona'

Nu.cw | ‘Plachi di Dia beste maatregel tegen corona’

 ’Kenteken van de Dag’ principe.

Herinvoering van Plachi di dia is de beste maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zegt internist Jeanne Koeijers tegen NU.cw. Koeijers is voorzitter van het Outbreak Management Team van het ziekenhuis, maar spreekt op persoonlijke titel als ze pleit voor herinvoering van Plachi di Dia.

Bij Plachi di Dia worden mensen beperkt in het gebruik van hun auto. Koeijers vond twee dagen per week de straat op mogen, zoals dat werd ingevoerd in april, wel weinig. “Als je zou zeggen vier keer per week mag je de straat op, en je mag sowieso wel gaan werken, want onze economie moet wel blijven draaien, en je blijft drie per week thuis, dan zou dat al helpen”, aldus Koeijers.

“Het is heel moeilijk om te beseffen wat het is om te vechten voor je leven, als je dat zelf nog nooit hebt meegemaakt. De bevolking moet er stil bij staan dat er ook bij hun aan de deur geklopt kan worden”, aldus Koeijers.

De internist roept haar mede-Curacaoënaars op zich aan de regels te houden. “Hou geen fuiven, ga niet naar feesten en vermijd plekken waar veel mensen zijn, want dat zijn de plekken waar je met veel mensen in aanraking komt.”

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. ‘Onnodige mensen mag je treffen.’, beweert La Stiwz.

  Op zich een gevatte reactie, maar er was ooit een man met een in de lengte kort snorretje die hetzelfde beweerde.

 2. Jeanne Koeijers studeerde van 1989 tot 2007 aan de universiteit van Maasstricht om daarna direct naar Curacao te gaan, en is van 2007 tot op heden werkzaam als internist. Tot zover alles goed. Jeanne Koeijers is GEEN specialist op het gebied van virologie, pandemie en epologie. Dus de mening van Jeanne (die ze zeker mag hebben) hoeft niet perse de waarheid te zijn. Het blijft mij bevreemden dat over een virus waar in den beginne van werd gezegd dat er niets tot niet veel over bekend is en was, er toch stellig advies wordt gegeven wat er gedaan moet worden. Binnenblijven, autorijden als het je beurt is etc. Waanzin ten top

 3. Contact beroepen zoal Schoonheidssalons, Nagelstudio,s, Kappers en massage eerst sluiten dat is een beter idee, en toch alleen maar luxe. We kunnen best even zonder. Maar plachi di dia tref je veel meer onnodige mensen mee.

 4. Onvoorstelbaar hoever ontkenning kan gaan. Kijk eens naar Aruba en wat daar gebeurt en hoe de zorg daar steeds meer dichtslibt vanwege de corona gevallen.
  Ik vind de opmerkingen van mevr Koeijers zo gek nog niet. Pin je niet alle vast op de kentekens, ze heeft nog meer gezegd.

 5. Internist Koeijers is blijkbaar óók besmet met wat men in volksmond luiheid noemt…

  Lust er zelf ook wel pap van maar om zodoende de CoronitisDictatuur simpelweg te verantwoorden???

  Face fucking reality pls… Inmiddels is angel wel uit deze pandanoia en heeft gros van bevolking hier op de klip reeds (ongemerkt) kennis mogen maken met de grofweg zéér milde symptomen.
  Spijtig voor de doemdenkers en bovenal de meest kwetsbaren alhier maar het beleid onzer uitverkorenen is niets minder dan destructief gebleken…
  Met de dochter van een “bijna Miss Curacao” bij DRR zouden wij hopelijk toch behoed mogen worden voor de mondiale scam die zelfs ons sinds Maart jl ten deel valt.

 6. Eén ding is zeker die Gerstenbluth in niet te benijden, overal in de wereld worden epidemiologen door geleerden bijgestaan maar hij moet het doen met randdebielen die hun baan aan de politiek te danken hebben.

  Als dat niet genoeg is komt nu een idioot van een internist er bij die beweert dat meer mensen in een auto de verspreiding voorkomt.

 7. Natuurlijk is het niet de beste oplossing, testen en preventief ruimen van verdachte clusters is effectiever. Maar dat is niet acceptabel net als weer een algemene lockdown. Alhoewel we zij. In algemene lockdown down gegaan zonder bewijs en of indicatie dat er corona op het eiland was (behalve dan voor twee toeristen) als die twee gevallen de maatregelen rechtvaardigden welke maatregelen zijn dan nu te rechtvaardigen nu er echt covid op het eiland is? Zou het kunnen dat we al het kruid verschoten hebben zonder dat de tegenstander in zicht was en we nu steen moeten gooien?

 8. Sluit iedereen maar op, Ja want de Gobièrnu zorgt zo goed voor een alternatief voor alle mensen die inkomen derven door die maldita plachi di dia!

  Wij krijgen geen duizenden per dag voor dat geouwehoer op tv over virologie….

  Ga de economie opkrikken,

 9. Jezus christus. En dit zijn onze experts? Een randebiel snapt nog dat hoe minder mensen uit huis kunnen hoe minder besmettingen er zijn. Denk toch eens verder dan je achterlijke neus lang is. Dit soort maatregelen en uitingen zijn killing voor de economie en dus ook voor gezondheid van de mensen. Meer mensen zullen aan honger, depressie of zelfmoord sterven dan aan dit virus met je plachi di dia.

 10. Laten we dit voor zijn en alvast starten met een kenteken ruil.
  2 autos hier, V en Y, dus beide de zelfde dag.
  Mocht iemand het zelfde probleem hebben maar dan met andere dagen, laat het weten.
  Verkeerspolitie zit nu toch thuis en die kentekenregistratie is volgens mij ook nooit steeds niet goed geregelt.

  We kunnen na deze periode gewoon weer terug ruilen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties