28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 12:08

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaDolfijnFM | Opnieuw coronadode op Aruba

DolfijnFM | Opnieuw coronadode op Aruba


Er liggen op dit moment 37 patiënten in het ziekenhuis, waarvan elf op de intensive care | Sharina Henriquez
Er is weer iemand overleden op Aruba aan de gevolgen van Covid19. Het totaal aantal coronadoden is daar nu 23.

Er zijn gisteren 54 nieuwe besmettingen geconstateerd, waarvan één bij een toerist. 66 mensen zijn hersteld. Dat brengt het totaal aantal actieve gevallen op 1.617.

Er liggen op dit moment 37 patiënten in het ziekenhuis, waarvan elf op de intensive care.

Bron: DolfijnFM

3 reacties

 1. Ik kan me nog herinneren dat de volledige economie stil is gelegd, en het eiland samen met de bevolking op slot ging op basis van twee besmette touristen en aannames van interne besmetting zonder bewijs of testen.
  En nu zijn er testen en zijn locale besmettingen een feit. En we doen… FA.
  Dus eerst letterlijk paniek om niets. Maar nu is er reden tot actie maar burgers weten de “eerste golf” nog en doen nu niet meer mee.
  En het bestuur heeft zijn kruit verschoten voordat het virus er was.
  Het gevolg: ben ik wel met Joep eens we lopen 6 tot 8 weken achter Aruba aan.

 2. Ik kan me nog herinneren dat we hier een zekere ‘Ambulant’ hadden en die vond dat corona maar een hoax was, niet veel erger dan een griepje en hij was het geheel eens met Aruba om alle grenzen open te gooien.
  Inmiddels weet ik dat velen op Aruba hun huis niet meer uitdurven, ze houden hun kinderen thuis van school, komen alleen nog buiten wanneer het echt moet en dit alles omdat corona momenteel overal op het eiland is. Het werkelijk aantal coronapatienten zal nog wel een stuk hoger liggen, niet iedereen is getest.

  Onze regering is inderdaad oliedom geweest om de grens met Aruba open te laten en nu zitten wij met de gebakken peren. Tel daar nog eens bij op dat de meerderheid van de bevolking faliekant weigert zich aan de corona maatregelen te houden en dus kun je de conclusie trekken dat wij ongeveer een maand a anderhalve maand achter Aruba aanlopen. M.a.w. over een maand of anderhalf hebben wij ook meer dan 1500 corona besmettingen, loopt het ziekenhuis vol en hebben wij onze eerste doden.
  Maar volgens Ambulant is er helemaal niets aan de hand, het is maar een griepje en we moeten niet zeuren.

  Alleen heel vervelend dat de Europese landen ons dan op rood gaan zetten oftewel kom je terug in Europa na een bezoek aan Curacao, dan moet je in quarantaine. En dat wordt dan de doodklap voor het toerisme en de economie.
  Jammer dat dit alles geheel voorspelbaar was, maar aangezien we hier op het eiland kennelijk meer idioten hebben rondlopen zoals Ambulant, moeten we iedere keer het wiel weer uitvinden. En daar word ik toch wel een beetje kotsmisselijk van.

 3. Het blijft toch raar dat niemand de Arubaanse regering verantwoordelijk stelt voor dit disaster. Onbegrijpelijk dat de Arubaanse regering, Amerikaanse toeristen toeliet en blijkbaar wilde Curacao de Arubanen niet op hun pik trappen door de grens voor Arubanen te sluiten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties