Nu.cw | Knops: Hervormingen nodig voor betere leefomstandigheden

Zaterdag wordt er in het Koninkrijk stilgestaan bij de staatskundige hervormingen van 10 oktober 2010.

‘’Tien jaar geleden waren de verwachtingen op de eilanden hoog gespannen. Mensen waren hoopvol. Nu 10 jaar later zijn ze teleurgesteld omdat van die verwachtingen niet veel terecht is gekomen.’’

Dat verklaart Staatssecretaris van Konkrijk relaties Raymond Knops tegenover ochtendkrant Extra met betrekking tot de introductie van de nieuwe staatkundige structuur 10 jaar geleden.

Zaterdag wordt er in het Koninkrijk stilgestaan bij de staatskundige hervormingen van 10 oktober 2010. Sindsdien bestaat het Nederlandse Koninkrijk uit vier landen. Nederland, Curacao, Aruba en St. Maarten.

Tijdens een vergadering in de Tweede Kamer enkele dagen geleden zei Raymond Knops dat de sitiuatie op Curacao, Aruba en St. Maarten momenteel slecht is. Knops zei verder dat mensen op de eilanden hoop hadden op een betere toekomst. Maar er is volgens de staatssecretaris geen andere conclusie mogelijk dan dat de situatie na tien jaar er niet beter op is geworden.

‘’Er is dus veel werk aan de winkel om de huidige omstandigheden te verbeteren’’, aldus Knops. Om die redenen staat de staatssecretaris erop dat Curaçao, Aruba en St. Maarten hervormingen gaan invoeren. Knops doelt hiermee op de hervormingen die Nederland als voorwaarden aan Curaçao, Aruba en St. Maarten stelt in ruil voor finaciele steun ter verlichting van de economische problemen als gevolg van de Corona crisis.

De staatssecretaris is ervan overtuigd dat de eilanden de leefomstandigheden voor hun bewoners kunnen verbeteren als ze hervormingen doorvoeren en zorgen voor economische ontwikkeling.

Bron: Nu.cw

3 Reacties op “Nu.cw | Knops: Hervormingen nodig voor betere leefomstandigheden

  1. Het is hier al tien jaar een epidemie. Selectief gehoor, selectief geheugen, de andere kant op kijken, friends and family first, niet met geld om kunnen gaan, eigen volk laten creperen, alle problemen naar de toekomst schuiven of op het koninkrijk afwentelen, en bij elke enigzins kritische vraag onmiddelijk de kolonisatie- of discriminatiekaart trekken. Wat een losers hier eigenlijk. Knops zegt het nog heeel voorzichtig.

  2. Volg dit forum nu een tijdje. Volk van Curacao: laat je regeren door NL/ Ja laat je weer laten koloniseren. Ik zie alleen maar mensen van grote bedrijven die niet te vertrouwen zijn (UTS etc). Moet er bijna om lachen als ik deze mensen zie. En ja….BLW….

  3. Nou mannetje van de extreme salarisverhoging in crisisfeit, Knops maakt nogmaals duidelijk wat in juni al op papier stond. Moet het nog vertaald worden of gaan we direct aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *