Nu.cw | Geen stappen gezet in Rijksministerraad

Staatssecretaris Raymond Knops van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties | ANP

De Rijksministerraad vrijdag heeft weinig concreets opgeleverd. Volgens de woordvoerder van staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stonden de voorwaarden van Nederland niet op de agenda van de Rijksministerraad.

Zoals bekend is Nederland bereid Aruba, Curaçao en St Maarten geld te lenen voor acute noodhulp in verband met de coronacrisis. Het land heeft daar wel voorwaarden aan gesteld, waaronder een Caribische Hervormingsentiteit (CHE). De Caribische eilanden staan hier kritisch tegenover.

De verwachtingen waren hoog gespannen, maar nu blijkt dat zolang de landen er onderling nog niet uit zijn er in de Rijksministerraad geen beslissing wordt genomen. De woordvoerder liet weten dat Knops en premier Eugene Rhuggenaath (PAR) onderling in gesprek zijn. Het lijkt er dan ook niet op dat beide bewindslieden er binnen een week uit zijn.

Nederland heeft verbaasd gereageerd op de uitlatingen van de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes. Zij liet gisteren weten niet akkoord te gaan met de voorwaarden. Wever-Croes zou een partij op de kapitaalmarkt hebben gevonden die interesse heeft het eiland geld te lenen. Zelfs indien Aruba geld leent op de kapitaalmarkt zal het land toestemming moeten krijgen van de Rijksministerraad, aangezien dit verankerd is in het Statuut.

Bron: Nu.cw

3 Reacties op “Nu.cw | Geen stappen gezet in Rijksministerraad

  1. Vrij laten… om waar naartoe te vliegen,of bedoel je fladderen?
    Bedenk wel dat fladderen nou niet direct hetzelfde is als vliegen!

  2. Piet Heniger

    Beste Xavier, bevorder dat op korte termijn een referendum wordt uitgeschreven met als vraag onafhankelijkheid of niet.
    Wees er vN overtuigd dat NL per direct een miljard euro’s o ermaken als zij zeker zijn dat NL er niets meer mee te maken hebben. Laat die onbekwame bestuurders samen met mensen zoals het zelf oplossen.

  3. Laat de eilanden tochvrij, ze kunnen het zelf veel en veel beter dan in samenwerking met de kolonialisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *