28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 04:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Drie stichtingen ontvangen onterecht subsidie

In 2018 is er unaniem in het parlement een motie aangenomen om deze drie toewijzingen tot op de bodem te onderzoeken.

Drie stichtingen hebben volgens de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) in 2010 subsidie toegekend gekregen, waarvan achteraf is gebleken dat het om illegale toewijzingen gaat.

Dat is de conclusie die de ARC heeft getrokken na uitgebreid onderzoek.

Het gaat om het naschoolse project FFA (Fundashon Formashon i Alegria Despues di Skol) en de twee sport- en buurtcentra: CSDB (Centro Social i Deportivo Barber) en FCVB (Fundashon Centro di Victory Boys).

- Advertentie -

De ministerraad is in oktober 2010 akkoord gegaan met een toekenning van 1.064.600 gulden voor de drie genoemde stichtingen. In 2018 is er unaniem in het parlement een motie aangenomen om deze drie toewijzingen tot op de bodem te onderzoeken.

De Rekenkamer had verschillende redenen om een onderzoek te beginnen. Op de eerste plaats heeft het parlement aangegeven meer te willen weten over de rechtmatigheid en efficiency van de fondsen-verlening met geld uit de overheidskas. Daarnaast gaat het ook om het algemeen belang om onderwijs, sport en een gezonde levensstijl op een financieel verantwoorde wijze te stimuleren.

Gebleken is dat de subsidieverlening niet volgens de voorschriften is gegaan die in de Nota Subsidiebeleid door de ministerraad in 2001 is opgesteld. Er zouden verschillende wettelijke bepalingen zijn overtreden. Zo zijn alle drie de aanvragen buiten een vergadering van de ministerraad goedgekeurd.

Daarnaast heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Sport en Cultuur gefaald om de subsidie na ontvangst verder te controleren. Ook heeft het ministerie nagelaten te controleren of de doelstellingen van de stichtingen zijn waargemaakt.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Zo gast het al jaren. Herinner me uit 2011/12 het zgn leer werkproject van een PS adept !Saab’ die ook gigantisch veel in zijn zak heeft gestoken.
    Zo was het is het en blijft het!

  2. Goed werk van Neetje van der Veen, bij de Rekenkamer.

    Maar hij zou nog steeds aansprakelijk gesteld moeten worden voor zijn willful blindness bij Girobank, waar hij als commissaris zelfs tekende voor de 300,000 dollar bonus van Stephen Capella.

    Sorry, 300,000 dollar Avalon software aankoop in Panama.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -