Nu.cw | Drie stichtingen ontvangen onterecht subsidie

In 2018 is er unaniem in het parlement een motie aangenomen om deze drie toewijzingen tot op de bodem te onderzoeken.

Drie stichtingen hebben volgens de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) in 2010 subsidie toegekend gekregen, waarvan achteraf is gebleken dat het om illegale toewijzingen gaat.

Dat is de conclusie die de ARC heeft getrokken na uitgebreid onderzoek.

Het gaat om het naschoolse project FFA (Fundashon Formashon i Alegria Despues di Skol) en de twee sport- en buurtcentra: CSDB (Centro Social i Deportivo Barber) en FCVB (Fundashon Centro di Victory Boys).

De ministerraad is in oktober 2010 akkoord gegaan met een toekenning van 1.064.600 gulden voor de drie genoemde stichtingen. In 2018 is er unaniem in het parlement een motie aangenomen om deze drie toewijzingen tot op de bodem te onderzoeken.

De Rekenkamer had verschillende redenen om een onderzoek te beginnen. Op de eerste plaats heeft het parlement aangegeven meer te willen weten over de rechtmatigheid en efficiency van de fondsen-verlening met geld uit de overheidskas. Daarnaast gaat het ook om het algemeen belang om onderwijs, sport en een gezonde levensstijl op een financieel verantwoorde wijze te stimuleren.

Gebleken is dat de subsidieverlening niet volgens de voorschriften is gegaan die in de Nota Subsidiebeleid door de ministerraad in 2001 is opgesteld. Er zouden verschillende wettelijke bepalingen zijn overtreden. Zo zijn alle drie de aanvragen buiten een vergadering van de ministerraad goedgekeurd.

Daarnaast heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Sport en Cultuur gefaald om de subsidie na ontvangst verder te controleren. Ook heeft het ministerie nagelaten te controleren of de doelstellingen van de stichtingen zijn waargemaakt.

Bron: Nu.cw

5 Reacties op “Nu.cw | Drie stichtingen ontvangen onterecht subsidie

 1. Ook dit vind ik vreemd , heel vreemd .
  Ik zou zeggen nu ook de rest van de oplichters .
  Dit is niet eens het topje van de ijsberg .

 2. Zo gast het al jaren. Herinner me uit 2011/12 het zgn leer werkproject van een PS adept !Saab’ die ook gigantisch veel in zijn zak heeft gestoken.
  Zo was het is het en blijft het!

 3. En geld zal worden terug gevorderd en de verantwoordelijkheden gaan naar de gevangenis?

 4. Het dateert wederom uit 2010. kop van jut c cooper mfk , g schotte ,

 5. Goed werk van Neetje van der Veen, bij de Rekenkamer.

  Maar hij zou nog steeds aansprakelijk gesteld moeten worden voor zijn willful blindness bij Girobank, waar hij als commissaris zelfs tekende voor de 300,000 dollar bonus van Stephen Capella.

  Sorry, 300,000 dollar Avalon software aankoop in Panama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *