30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Delifrance verdenkt ex-manager van verduistering 270 duizend gulden

De directie van Delifrance vermoedt echter dat ze 270 duizend gulden heeft gestolen.

De rechtbank op Curaçao heeft donderdag een zaak behandeld waarbij een 43-jarige vrouw verdacht wordt van het verduisteren van 33 duizend gulden van haar werkgever Delifrance. Ze is veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar.

De directie van Delifrance vermoedt echter dat ze 270 duizend gulden heeft gestolen. Maar het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe alleen de verduistering van 33 duizend kunnen bewijzen. Er schijnt nog een medewerker te zijn die zich ook schuldig heeft gemaakt aan diefstal, maar zou naar Colombia zijn gevlucht.

Volgens de beschuldigingen heeft de vrouw tussen 1 mei 2013 en 30 november 2014 haar functie als manager misbruikt om te kunnen frauderen. Als manager was ze onder meer belast met het naar de bank brengen van de dagopbrengsten. Maar op sommige dagen bracht ze het geld niet naar de bank en op andere dagen stortte ze maar een deel van het geld en hield ze de rest voor zichzelf.

- Advertentie -

Tijdens de rechtzaak heeft de verdachte bekend dat ze geld achterover heeft gedrukt en zei ze dat het kwam omdat er veel problemen zijn in haar familie. Naar eigen schatting heeft ze 33 duizend gulden ontvreemd. Ze zei bereid te zijn om terug te betalen en is daar al mee begonnen. Tot nu toe heeft ze drie duizend gulden betaald.

De directie zegt dat volgens de bankgegevens het gestolen bedrag veel hoger zou zijn dan 33 duizend gulden, namelijk 270 duizend. De officier van justitie zei tijdens zijn requisitoir dat het moeilijk te bewijzen is dat de verdachte 270 duizend gulden heeft verduisterd, aangezien de andere medewerker naar Colombia is verdwenen.

Omdat de officier het bewezen acht dat de vrouw 33 duizend gulden heeft gestolen, vraagt hij 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. En daar bovenop een jaar voorwaardelijke straf. Gedurende die periode dient ze de rest van het geld terug te hebben betaald.

De officier van justitie wil dat de “schadevergoedingsmaatregel” toegepast wordt, wat inhoudt dat de verdachte één dag in de gevangenis zit voor elk 350 gulden die ze gestolen heeft. Als ze binnen een jaar niet het afgesproken bedrag terug heeft betaald, moet ze drie maanden zitten. In het geval ze helemaal niets betaalt, moet ze zes maanden zitten. De rechter heeft conform de eis van de officier beslist.

- Advertisement -

Bron: Nucw

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Ja , mooi om te zien hoe zuiver klassejustitie werkt op Curaçao!
    Een restaurantklerk krijgt gelijk 6 maanden (terecht)
    Maar de grote bonzen op het eiland die de boel oplichten (CBCS, UTS), leegroven (SSC) en, kapotmaken (Ennia, UTS Giro), over de balk smijten wegkijken (RvC Ennia, Giro, CBCS )

    Schaam je kapot OM en hof!
    Schooiertjes wel juridisch pakken maar je Borrel en RvC maatjes die komen er zonder kleerscheuren van af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -