Nu.cw | Delifrance verdenkt ex-manager van verduistering 270 duizend gulden

De directie van Delifrance vermoedt echter dat ze 270 duizend gulden heeft gestolen.

De rechtbank op Curaçao heeft donderdag een zaak behandeld waarbij een 43-jarige vrouw verdacht wordt van het verduisteren van 33 duizend gulden van haar werkgever Delifrance. Ze is veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar.

De directie van Delifrance vermoedt echter dat ze 270 duizend gulden heeft gestolen. Maar het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe alleen de verduistering van 33 duizend kunnen bewijzen. Er schijnt nog een medewerker te zijn die zich ook schuldig heeft gemaakt aan diefstal, maar zou naar Colombia zijn gevlucht.

Volgens de beschuldigingen heeft de vrouw tussen 1 mei 2013 en 30 november 2014 haar functie als manager misbruikt om te kunnen frauderen. Als manager was ze onder meer belast met het naar de bank brengen van de dagopbrengsten. Maar op sommige dagen bracht ze het geld niet naar de bank en op andere dagen stortte ze maar een deel van het geld en hield ze de rest voor zichzelf.

Tijdens de rechtzaak heeft de verdachte bekend dat ze geld achterover heeft gedrukt en zei ze dat het kwam omdat er veel problemen zijn in haar familie. Naar eigen schatting heeft ze 33 duizend gulden ontvreemd. Ze zei bereid te zijn om terug te betalen en is daar al mee begonnen. Tot nu toe heeft ze drie duizend gulden betaald.

De directie zegt dat volgens de bankgegevens het gestolen bedrag veel hoger zou zijn dan 33 duizend gulden, namelijk 270 duizend. De officier van justitie zei tijdens zijn requisitoir dat het moeilijk te bewijzen is dat de verdachte 270 duizend gulden heeft verduisterd, aangezien de andere medewerker naar Colombia is verdwenen.

Omdat de officier het bewezen acht dat de vrouw 33 duizend gulden heeft gestolen, vraagt hij 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. En daar bovenop een jaar voorwaardelijke straf. Gedurende die periode dient ze de rest van het geld terug te hebben betaald.

De officier van justitie wil dat de “schadevergoedingsmaatregel” toegepast wordt, wat inhoudt dat de verdachte één dag in de gevangenis zit voor elk 350 gulden die ze gestolen heeft. Als ze binnen een jaar niet het afgesproken bedrag terug heeft betaald, moet ze drie maanden zitten. In het geval ze helemaal niets betaalt, moet ze zes maanden zitten. De rechter heeft conform de eis van de officier beslist.

Bron: Nucw

5 Reacties op “Nu.cw | Delifrance verdenkt ex-manager van verduistering 270 duizend gulden

 1. Ja , mooi om te zien hoe zuiver klassejustitie werkt op Curaçao!
  Een restaurantklerk krijgt gelijk 6 maanden (terecht)
  Maar de grote bonzen op het eiland die de boel oplichten (CBCS, UTS), leegroven (SSC) en, kapotmaken (Ennia, UTS Giro), over de balk smijten wegkijken (RvC Ennia, Giro, CBCS )

  Schaam je kapot OM en hof!
  Schooiertjes wel juridisch pakken maar je Borrel en RvC maatjes die komen er zonder kleerscheuren van af.

 2. Dit is inderdaad krankzinnig, Eric Garcia ziet vanwege diefstal van 10 miljoen gewoon thuis met een enkelbandje. Klasse justicia in optima forma.

 3. Zes maanden zitten voor 33,000 gulden.

  Stephen Capella nul maanden voor 715 Girobank miljoenen.

 4. Viva la cultura latina!!!

 5. Ongetwijfeld een klant van accountantskantoor Henry Jourdain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *