Nu.cw | CAP ontvangt ACI-certificering

In totaal zijn 25 mensen positief getest en is 1 persoon overleden: de man die als eerste besmet bleek te zijn in maart | Persbureau Curacao

Curaçao Airport Partners N.V. (CAP) heeft onlangs de ‘Airports Council International (ACI) Airport Health Accreditation’ gekregen. Het ‘ACI’s Airport Health Accreditation Program’ stelt luchthavens in staat om op een meetbare manier aan te tonen dat ze gezondheid en veiligheid als prioriteit hebben en tegelijkertijd de processen en maatregelen te toetsen.

Deze accreditatie is ook afgestemd op de richtlijnen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO).

Tijdens het accreditatieproces van de CAP zijn de Covid-19-maatregelen in acht genomen, evenals de implementatie ervan. ‘De uitstekende uitvoering van de Covid-19-maatregelen vanaf het begin van de pandemie heeft geleid tot erkenning via deze belangrijke accreditatie van onze luchthaven’, zo stelt CAP.

Voor de CAP is de AIC-certificering een belangrijke onderscheiding ‘aangezien deze accreditatie aangeeft dat de inzet van alle betrokken partijen met betrekking tot veiligheid en gezondheid van personeel, reizigers en bezoekers op niveau is’.

Toeristen die overwegen Curaçao te bezoeken kunnen via deze accreditatie verifiëren dat de luchthaven een ‘veilige zone’ is.

Bron: Nu.cw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *