26.5 C
Willemstad
• donderdag 17 juni 2021 05:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Billy Jonckheer: ‘Privé-sector bij plannen jachthavens betrekken’

Jonckheer zegt te hopen dat de privé-sector alsnog betrokken wordt bij de plannen voor de verdere ontwikkeling van de jachthavens.

“En alwéér worden er plannen gemaakt zonder de privé-sector erbij te betrekken”, dat was de reactie die Billy Jonckheer op Facebook plaatste naar aanleiding van een persconferentie van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina.

Vorige week donderdag presenteerde de minister plannen voor ontwikkeling van de gebieden Zakitó en St Martha tot jachthavens.

Een strategisch plan ter bevordering van duurzame ontwikkeling van de Curaçaose economie werd afgelopen woensdag door de Raad van Ministers goedgekeurd. Een onderdeel daarvan is de ontwikkeling van de jachthavens op ons eiland. Martina besteedde daar tijdens de persconferentie speciale aandacht aan.

- Advertentie -

Bij de formulering van dit plan zijn de Curacao Tourism Board, Curacao Ports Authority, het Ministerie van Economische Ontwikkeling, de Dienst Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening en Planning betrokken. “In deze reeks organisaties is dus geen enkel bedrijf die dagelijks bezig is met scheepvaart”, aldus Jonckheer, voorzitter van de Kamer van Koophandel.

Volgens Jonckheer komt het vaker voor dat de overheid plannen maakt en daarvoor commissies samenstelt waarbij er geen vertegenwoordiging van bedrijven is.

“Het is niet dat de privé-sector moet bepalen wat er gebeurt, maar door het bedrijfsleven er niet erbij te betrekken, worden er beslissingen genomen zonder de input van mensen die kennis van zaken hebben. En dat is jammer, want hierdoor hebben de plannen soms niet hun volledige potentieel.”

Jonckheer zegt te hopen dat de privé-sector alsnog betrokken wordt bij de plannen voor de verdere ontwikkeling van de jachthavens.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

7 reacties

 1. Het doel van dit soort “overheids” projecten:
  Geld lospeuteren bij de overheid, om deze vervolgens via bevriende consultants en aannemers te plunderen en de (eigen) zakken mee te vullen.

  We kunnen je MAN streken inmiddels, Martina!

 2. …”Volgens Jonckheer komt het vaker voor dat de overheid plannen maakt en daarvoor commissies samenstelt waarbij er geen vertegenwoordiging van bedrijven is”…..

  Commissies vol familie/vriendjes en partijvazallen

 3. Een malloot lanceert het idee van twee jachthavens voor mega jachten, maar niemand vraagt zich af of er uberhaupt wel een onderzoek naar de VRAAG naar dit soort jachthavens is gedaan.
  Wanneer dit onderzoek wel zou zijn gedaan dan had men al snel uit kunnen vinden dat er totaal, maar dan ook totaal geen enkele belangstelling was (en is) van jacht eigenaren om hier hun jachten naartoe te sturen .
  Waarom niet ?

  Ten eerste is er hier geen vaargebied. Je kunt nergens naartoe, we hebben Westpunt en dan nog Aruba, Bonaire en de Avis eilanden, maar dat is dan wel iedere keer 1 dag varen.
  Ten tweede, en dat is nog wel het meest belangrijkste argument, er valt hier amper te varen. De golfslag is zeer kort, maar ook hoog oftewel ieder schip beukt tegen de golven in. Dat is niet zo erg met een container of mega-cruiseschip, maar met een jacht van 30, 50 of 70 meter………..niet leuk voor de passagiers en ook niet leuk voor het meubilair, het servies, de crew en alles wat zich aan boord bevindt.
  Oftewel, de enige reden dat men hier zou willen komen is schuilen voor de orkanen, maar daarna weer snel naar het noorden. Gedurende de zomer zijn de meeste charter jachten in de Middellandse Zee te vinden, dus wat blijft er dan nog over voor Curacao ? Niet veel.

  Wat zou men hier dan willen doen ?
  Maintenance ?
  Dat gebeurt doorgaans bij de bouwer van het jacht, zijn contracten mee afgesloten oftewel alleen nood reparaties worden hier uitgevoerd.
  Brandstofvoorziening ?
  Hebben ze nodig, maar ik kan me niet voorstellen dat we dan maar een paar grote opslagtanks gaan bouwen bij Sta Cruz.
  Faciliteiten ?
  De crew leeft aan boord, komt daar amper af en de gasten komen aan per helicopter of per limo, maar de boot vertrekt meteen.

  Oftewel, lang verhaal kort. Dit is weer zo’n 1000 koeien oprisping van Martina. Ik heb geen idee van welke molenwieken hij iedere keer een oplawaai krijgt, maar het begint beschamend te worden. Wanneer hij even met de Kustwacht was gaan praten dan had hij al deze informatie over de onstuimige zee uit eerste hand kunnen vernemen. Ze hebben niet voor niets de metal sharks aangeschaft. Die kunnen nog enigzins tegen deze zeegang, maar al het andere gaat gewoon kapot.

  Kan iemand dit eiland van deze malloot verlossen ?
  Ik snap dat hij er weer een verdienmodel in ziet, maar het eiland heeft hem nu niet nodig. Het verdienmodel gaat alleen om hemzelf, niet om het eiland.

  En die 300 banen ?
  Ik heb geen idee waar hij die vandaan gaat toveren, want ik ken weinig marina’s waar 300 man personeel werkt.

 4. Op het Spaanse Water zijn de faciliteiten ver onder de maat. Pak dat eerst eens aan. Leg goede ankerboeien neer, hef ankergeld, zorg voor een dingy steiger, richt een sanitaire voorziening in, verkoop water en zorg voor een betrouwbare openbaar vervoer mogelijkheid. Realiseer dat eerst en kijk eens hoe de markt ontwikkeld voor je 26.3 miljoen uitgeeft voor alleen het ontwikkelen van een strategie. Te idioot voor woorden.

 5. Meneer Jonckheer moet eerst eens informatie inwinnen voordat hij iets roept. De minister pronkt gewoon met particuliere plannen alsof het zijn eigen idee en geld is.

 6. Het zijn allemaal laagvliegers en het zijn mensen met tekort aan inzicht .
  Alles voor hun eigen ego , plannen en heel veel plannen .
  Het is te triest voor woorden , wat zijn we toch heel diep gezonken .
  Pero ja nos mes por .

 7. Jonckheer denk je nu echt dat Steven Martina die bos veren die hij dit door hem niet bedachte plan de eer aan een ander wil geven, hij steekt die bos veren liever zelf in zijn reet, al doet het een beetje zeer, omdat zijn reet nog van de andere bos veren met zijn plan van de 1000 koeien waar ook geen reet van terecht is gekomen, alles wat deze man in zijn domme giraffen kop haalt mislukt als sneeuw voor de zon. en we hebben hier op de crim heel veel zon Martina.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Staatssecretaris Blokhuis pleit voor meer preventie in gezondheidszorg Curaçao

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor meer preventie in de Curaçaose gezondheidszorg. Dat zegt Blokhuis tegen NU.cw. De staatssecretaris kwam 12...

ParadiseFM | Onduidelijkheid over vrij reizen in EU voor Curacaoenaars

Het is nog niet duidelijk of Curacaoenaars per 1 juli vrij door Europa kunnen reizen. Dat blijkt uit het antwoord van de Nederlandse minister Hugo de Jonge...

PBC | Ruzie over mislukte fusie Corendon en Sunweb krijgt

Persbureau Curacao Corendon en Sunweb staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege de afgeketste fusie van de twee reisorganisaties. Corendon wil alsnog afdwingen dat de verkoop...

PBC | ‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

Persbureau Curacao Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Uit...
- Advertentie -