25 C
Willemstad
• zaterdag 2 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Aruba en Nederland praten over visumregeling Venezolanen

Aruba wil visumverplichting voor Venezuelanen

Een belangrijk agendapunt van het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken dat vandaag plaatsvindt tussen Curaçao, Aruba, St. Maarten en Nederland is het formuleren van een nieuw beleid met betrekking tot illegale Venezolanen die ondanks de strenge controles, steeds de eilanden ongedocumenteerd binnen proberen te komen. Daarbij gaat het vooral om Curaçao en Aruba.

De Nederlandse minister van Buitenlandse betrekkingen Stef Blok was maandag op Aruba in verband met het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken. Blok heeft daar met minister-president Evelyn Wever-Croes gesproken over de ontwikkelingen in Venezuela.

- Advertentie -

Wever-Croes benadrukte dat Aruba erg dicht bij Venezuela ligt. ‘We voelen de impact van de situatie aldaar heel erg op Aruba.’ Beide bewindslieden noemden de situatie in Venezuela zorgelijk.

Aruba wil per 1 december de grenzen voor verschillende Latijns-Amerikaanse landen openen, maar niet voor Venezuela. De verspreiding van het coronavirus is daar erg groot. De dramatische financiële situatie van het land maakt de crisis alleen maar erger.

Blok en Wever-Croes hebben ook overlegd over de eventuele introductie van een visumregeling voor Venezolanen die naar Aruba willen reizen. Tijdens het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken vandaag zal er verder over gesproken worden.

In het verleden heeft het kabinet Wever-Croes vaker het initiatief genomen om dit voorstel door te voeren, maar dit werd steeds door Nederland afgewezen. Met het voorstel nu als als agendapunt op het Koninkrijksoverleg lijkt de invoering alsnog een stapje dichterbij te komen.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. De corrupten op Aruba willen de corrupten op de andere eilanden voor zijn met een regeling die zogenaamd gericht is op de economische vluchtelingen uit Venezuela.

    Maar in werkelijkheid willen ze de juridische basis creëren voor het geval het regime van Maduro omvalt en er velen met medeneming van koffers met dollars, goud en waardepapieren de vlucht nemen naar waar de arm van het nieuwe bewind hen niet kan bereiken. Een beetje vergelijkbaar met de rijke Cubaanse vluchtelingen die indertijd naar Florida kwamen.

    De dictatuur in Venezuela staat al langer op omvallen, maar wordt door bepaalde landen nog aan het infuus gehouden. Zodra dat gestopt wordt, gaat het heel erg snel.
    We zouden zelfs nog wel eens een verrassing van Trump kunnen verwachten. Hij heeft altijd gezegd dat hij al zijn beloftes graag wil inlossen voor hij weg is.

    Maar op Aruba moet je dit soort moves in de gaten houden. Nog meer maffia is niet goed voor het eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...

ParadiseFM | Telefoon Aqualectra roodgloeiend

Nutsbedrijf Aqualectra kreeg gisteren ruim 720 telefoontjes binnen. Daarvan werd minder dan de helft afgehandeld door een callcentermedewerker. Slechts 317 bellers kregen een telefonist aan de lijn....

Democracy now! | Friday, July 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -