Nu.cw | Aruba en Nederland praten over visumregeling Venezolanen

Aruba wil visumverplichting voor Venezuelanen

Een belangrijk agendapunt van het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken dat vandaag plaatsvindt tussen Curaçao, Aruba, St. Maarten en Nederland is het formuleren van een nieuw beleid met betrekking tot illegale Venezolanen die ondanks de strenge controles, steeds de eilanden ongedocumenteerd binnen proberen te komen. Daarbij gaat het vooral om Curaçao en Aruba.

De Nederlandse minister van Buitenlandse betrekkingen Stef Blok was maandag op Aruba in verband met het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken. Blok heeft daar met minister-president Evelyn Wever-Croes gesproken over de ontwikkelingen in Venezuela.

Wever-Croes benadrukte dat Aruba erg dicht bij Venezuela ligt. ‘We voelen de impact van de situatie aldaar heel erg op Aruba.’ Beide bewindslieden noemden de situatie in Venezuela zorgelijk.

Aruba wil per 1 december de grenzen voor verschillende Latijns-Amerikaanse landen openen, maar niet voor Venezuela. De verspreiding van het coronavirus is daar erg groot. De dramatische financiële situatie van het land maakt de crisis alleen maar erger.

Blok en Wever-Croes hebben ook overlegd over de eventuele introductie van een visumregeling voor Venezolanen die naar Aruba willen reizen. Tijdens het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken vandaag zal er verder over gesproken worden.

In het verleden heeft het kabinet Wever-Croes vaker het initiatief genomen om dit voorstel door te voeren, maar dit werd steeds door Nederland afgewezen. Met het voorstel nu als als agendapunt op het Koninkrijksoverleg lijkt de invoering alsnog een stapje dichterbij te komen.

Bron: Nu.cw

Een Reactie op “Nu.cw | Aruba en Nederland praten over visumregeling Venezolanen

  1. De corrupten op Aruba willen de corrupten op de andere eilanden voor zijn met een regeling die zogenaamd gericht is op de economische vluchtelingen uit Venezuela.

    Maar in werkelijkheid willen ze de juridische basis creëren voor het geval het regime van Maduro omvalt en er velen met medeneming van koffers met dollars, goud en waardepapieren de vlucht nemen naar waar de arm van het nieuwe bewind hen niet kan bereiken. Een beetje vergelijkbaar met de rijke Cubaanse vluchtelingen die indertijd naar Florida kwamen.

    De dictatuur in Venezuela staat al langer op omvallen, maar wordt door bepaalde landen nog aan het infuus gehouden. Zodra dat gestopt wordt, gaat het heel erg snel.
    We zouden zelfs nog wel eens een verrassing van Trump kunnen verwachten. Hij heeft altijd gezegd dat hij al zijn beloftes graag wil inlossen voor hij weg is.

    Maar op Aruba moet je dit soort moves in de gaten houden. Nog meer maffia is niet goed voor het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *