DolfijnFM | Appartementencomplex Stadsrust mogelijk afgebroken

Dat stelt de rechter nadat omwonenden bezwaar hadden gemaakt tegen het appartementencomplex van drie verdiepingen in aanbouw | Extra

Het ijzeren geraamte op het terrein tegenover Best Buy moet mogelijk worden afgebroken. De bouwvergunning is onterecht afgegeven.

Dat stelt de rechter nadat omwonenden bezwaar hadden gemaakt tegen het appartementencomplex van drie verdiepingen in aanbouw.

Volgens het verkavelingsplan daar mag er maar één woonhuis worden gebouwd per kavel. Ook past zo’n complex niet bij de buurt, volgens de rechter.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Appartementencomplex Stadsrust mogelijk afgebroken

 1. De zoveelste blunder van onze VVRP minister:

  **Grote vele tientallen jaren oude bomen worden door een “meneer de ondernemer” uit de openbare ruimte gerukt. De minister stond er bij en keek er naar.

  *** Een “dure” en onnodige “ramp” wordt bij een populaire baai gebouwd. Ze keek er naar en dacht: “dat wordt waarschijnlijk een aanvulling op de rotonde zodat de amfibisch voertuigen ook de zee in kunnen rijden om iemand in een rolstoel en een grote band, met de vlag van Curacao, te kunnen dumpen.

  ***Duizenden kubieke meter goede diabaas worden illegaal bij Seru Cocori afgegraven en in een “BARTER deal” vernachelt. De omwonende, de kranten en media maken hier direct gewag van en de minister wordt geïnformeerd. Toch gaan de werkzaamheden gewoon 2 weken “dag en nacht” door. Ronkende 45 en 60 ton truck rijden een voor vrachtverkeer verboden weg zonder enige belemmering op en neer. Ze hebben geen vergunning/ontheffing maar worden toch niet beboet.
  Ach nee, het is voor het goede doel. De ontvanger gaat er nu koop appartementen op bouwen. Een makelaar adverteert er mee. Reeds vanaf Naf 500 000, dus dat valt erg mee. Staan ook nog op grond van de gemeenschap zonder dat je koper daar voor hoeft te betalen. BOVENDIEN heeft de opdrachtgever – een telg uit een politiek netst – de grond toch gehuurd, dus wat is er dan MIS mee?.
  Mocht u nog zoekende zijn naar een huurwoning of huur-terrein dat door de minister wordt aangeboden, graaf dan met een gerust hart alle grond weg. Er is altijd wel een koper voor te vinden, of desnoods maak je een handje-klap deal.

  ***Als er maar enkele woningen op een “prime location” gebouwd mogen worden is dat toch zonde! Geen nood, dan laat je er gewoon door een projectontwikkelaar 10 tallen appartementen verrijzen in 3 verdiepingen tellende gebouwen. Genoeg om als alles klaar is een appartementje als relatie geschenk weg te kunnen geven.

  Waar staat de “R” in VVRP ook al weer voor? O ja, ik denk dat ik het weet, moet natuurlijk RAMPZALIG zijn. Van zo’n departement wil je wel minister zijn….. kan hoogstwaarschijnlijk nog wel eens iets opleveren …. In ieder geval ruime aandacht in de media.

 2. Deze minister met pek en veren forti uitjagen!
  Het stinkt!
  Een hele Smerig kabinet begint dit te worden!

 3. Brian, mee eens. Maar als het ons en Nederland serieus is met de hervormingen en getekende overeenkomsten is het een prima dossier de eerste koppen te laten vallen opdat bekend is dat de wind uit een andere hoek waait.
  Ben benieuwd of we het zullen meemaken of dat het business as usual wordt.

 4. Hoeveel van Curacao is inmiddels niet illegaal gebouwd? Om daarna soms te worden gelegaliseerd? Of aanbouw dat zonder vergunning wordt gedaan. Afbreken doen we vrijwel hier nooit.

 5. Binnenkort het uur van de waarheid van een minister. Iedereen weet dat er in de projectontwikkeling met veel geld gerommeld kan worden en als je een aantal artikelen leest over deze clandestiene ontwikkeling en van een integer bestuurder uit gaat ga je denken dat de omgevingsvergunning door een paar corrupte ambtenaren is voorbereid en met een heel pakket andere zaken bij de minister ter ondertekening is neergelegd in de hoop dat deze er tussendoor slipt. Waarom zou je anders mee werken aan de voorbereiding van een omgevingsvergunning die in strijd is met het bestemmingsplan.
  Wat evenwel ook geopperd wordt is dat de minister voornemens zou zijn alsnog de omgevingsvergunning te willen legaliseren. Dan wordt het een heel ander verhaal en is klip en klaar dat de minister zelf ( financiële) belangen bij de ontwikkeling heeft en dan is het de hoogste tijd je bureau leeg te ruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *