30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 18:26

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | 30 jaar voor schietpartij Kaya Afghanis

HomeMediaNu.cw | 30 jaar voor schietpartij Kaya Afghanis

Het voorval vond plaats in een huis van een jonge kapper woonachtig in Souax.

Een 40-jarige Curacaoënaar is donderdag veroordeeld voor een schietpartij op 23 mei 2018 aan de Kaya Afghanis. De opgelegde straf in hoger beroep is dezelfde als in eerste aanleg, namelijk 30 jaar.

Op de genoemde datum kreeg de politie in de avond melding van een schietpartij aan de Kaya Afghanis in Souax. Bij aankomst troffen de agenten drie op de grond liggende mannen aan waarvan er twee geen teken van leven meer gaven.

Eén van de mannen, die schotwonden in zijn bovenlichaam had, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat twee mannen met een automatisch geweer schoten hebben gelost op het drietal en er daarna te voet vandoor zijn gegaan. Ze stapten vervolgens in een nabij geparkeerde auto en reden weg. Het voorval vond plaats in een huis van een jonge kapper woonachtig in Souax.

Een 19-jarige en 23-jarige man hebben de schietpartij niet overleefd. Het derde slachtoffer heeft levensgevaarlijke verwondingen opgelopen. Na een langdurige medische behandeling in Colombia, waar hij meermalen op het randje van de dood heeft gebalanceerd, ondervindt hij nog steeds ernstige lichamelijke beperkingen die hoogstwaarschijnlijk blijvend zijn.

De dader werd bij het Gerecht in eerste aanleg veroordeeld voor een dubbele moord maar het Hof kwam niet tot bewezenverklaring van een dubbele moord, maar tot een dubbele doodslag. Het Hof acht namelijk niet bewezen dat de verdachte van tevoren het plan had om naast de kapper ook de twee in de kapperszaak aanwezige personen te beschieten.

Volgens de rechter kan evenmin vastgesteld worden dat de verdachte wist dat zij daar aanwezig waren. De beslissing om ook op hen te schieten vond plaats in een heel kort tijdsbestek, zodat moord daarmee niet bewezen kan worden.

Het schieten op de kapper levert wel een poging tot moord op. De verdachte heeft die avond ruim de tijd gehad en genomen om na te denken wat hij zou doen als hij niet betaald zou worden door de kapper voor een geleverd vuurwapen, aldus de rechters.

Volgens het Hof heeft de verdachte zich aan zeer ernstige feiten schuldig heeft gemaakt. Hij is met een shotgun op de slachtoffers afgegaan en heeft gericht op hen alle drie geschoten. Alle slachtoffers zijn vol geraakt in de borst en één werd ook in het hoofd geschoten. “De onverschilligheid waarmee de verdachte tot deze schietpartij is overgegaan is even laakbaar als schokkend te noemen”, zo stelt het gerecht.

Het handelen van de verdachte heeft de samenleving van Curaçao bovendien ernstig geschokt. Niet alleen omdat er drie slachtoffers te betreuren zijn, maar tevens omdat de verdachte een professioneel shotgun instructeur was en in dienst was van een bedrijf dat mensen en hun goederen beveiligt, aldus de drie rechters.

Verder heeft het Hof ook gelet op de conclusies van de deskundigen, de psycholoog en psychiater, in deze zaak, die hebben aangegeven dat het herhalingsgevaar bovengemiddeld is en de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties