NU | Curaçao wint voor het eerst in geschiedenis Caribbean Cup

Curaçao wint Caribbean Cup

Het nationale elftal van Curaçao heeft zijn de eerste prijs in zijn geschiedenis gewonnen. Het eiland was zondagavond in de finale van de Caribbean Cup met 2-1 te sterk voor Jamaica.

Elson Hooi maakte beide treffers voor de ploeg van bondscoach Remko Bicentini in de finale van het toernooi op Martinique. De voormalig aanvaller van NAC Breda en FC Voelndam – die komend seizoen bij de Deense club Vendsyssel FF speelt – opende de score in de tiende minuut en zorgde kort voor tijd voor de winnende treffer.

Curaçao is sinds 2011 zelfstandig FIFA-lid. Op de ranking van de wereldvoetbalbond bezet het eiland de zeventigste plaats.

Bij de vorige editie van de Caribbean Cup in 2013 verloor Curaçao met veel spelers uit de Nederlandse competities in de gelederen nog alle drie de groepsduels.

De beste vier landen van de Caribbean Cup plaatsten zich voor de Gold Cup, die tussen 7 en 26 juli in de Verenigde Staten wordt gehouden. Behalve Curaçao en Jamaica wisten ook gastland Martinique en Frans Guyana zich te kwalificeren.

Het wordt de eerste deelname voor Curaçao aan de Gold Cup. In groep C treft de ploeg van Bicentini Mexico, El Salvador en opnieuw Jamaica.

Bron: NU.nl

2 Reacties op “NU | Curaçao wint voor het eerst in geschiedenis Caribbean Cup

  1. Mooie prestatie!

  2. Van harte gefeliciteerd guy’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *