NU | Aruba scherpt coronamaatregelen aan

I love Aruba sign near the Renaissance hotel in Oranjestad, Aruba.

Vanwege de grote toename van het aantal coronabesmettingen op Aruba heeft de regering woensdag bekendgemaakt vanaf 7 januari extra maatregelen in te voeren. Zo wordt de avondklok die enkele dagen voor Oud en Nieuw is ingesteld, verlengd tot eind januari.

Dat betekent dat alle winkels om 22.00 uur moeten sluiten en niemand na 23.00 uur de straat op mag. Daarnaast is het verboden om vanaf 19.00 uur op een parkeerplaats of een strand te zijn. Daarmee wil de overheid voorkomen dat mensen in groepen bijeenkomen.

Aruba kende dinsdag 110 nieuwe coronabesmettingen, woensdag waren dat er 96. Daarmee is het aantal mensen dat momenteel met het virus besmet is gestegen tot 488. Met de stijging neemt de druk op het ziekenhuis toe. De overheid wil er alles aan doen om een derde coronagolf op het eiland te voorkomen.

De politie heeft speciale maatregelen ingevoerd om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Zo worden boetes verhoogd en is het niet toegestaan in groepen bij elkaar te komen. Daarnaast mogen horecagelegenheden geen activiteiten organiseren en voor boten en jachten geldt een maximum van vier personen. Supermarkten mogen maar één lid per familie toelaten.

Bron: NU.nl

4 Reacties op “NU | Aruba scherpt coronamaatregelen aan

 1. Op Curaçao is nog geen 1/3 getest.
  Daarom deugen de cijfers ook niet! Er wordt gespeeld met de gezondheid van de burgers.
  Colombia kom maar binnen, 1000 doden pd, US zelfde laken en pak. Schofterig!!

 2. Waarom niet iedereen 2-3 weken binnen laten zitten? En alleen naar buiten (met ingevuld formulier) voor werk en eten kopen. En maximale actieradius.
  En iedereen die besmet is direct afzonderen, testen, monitoren, behandelen.
  Alles dat anders is is halfslachtig. Zolang er geen 100% gevaccineerden zijn helpt niets anders.

 3. Dat corona is pas actief als het donker wordt en vooral ‘s nachts op haar hoogte punt, ik begrijp daarom deze maatregel

 4. @ARUBA
  “Vanwege de grote toename van het aantal coronabesmettingen op Aruba heeft de regering woensdag bekendgemaakt vanaf 7 januari extra maatregelen in te voeren.”
  ????
  Iedereen mag tot 11 p.m. op straat blijven! Is er ook een verbod op alcohol? Hoe zo extra maatregelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *