NTR | Pro Kòrsou wil megaprojecten weer op de rails zetten

Door Jose Manuel Dias

Verkiezingen Movementu Pro Korsou, Ivar Asjes | Foto Extra

Pro Kòrsou wil megaprojecten weer op de rails zetten | Foto Extra

WILLEMSTAD – “Wij maken alle projecten los die zijn blijven steken, zodat onze economie kan bloeien.” Dit zegt Ivar Asjes, de politiek leider van de partij Pro Kòrsou (Propósito pa Kòrsou), dat hij gaat doen als zijn partij er in slaagt bij de komende verkiezingen het mandaat krijgen.

Asjes doelt op het moderniseren van de Isla raffinaderij en de installaties op Bullenbaai, het woningbouwproject op Wechi en het plan voor toeristische ontwikkeling op Oostpunt.

“Als de economie groeit, betekent dit dat er meer mensen aan het werk kunnen en belasting en sociale premies betalen”, zegt Asjes. “Dat levert meer inkomsten op voor de overheid en minder tekorten in het pensioenfonds.” Dit moet niet alleen het werkloosheidscijfer verlagen maar tegelijkertijd ruimte scheppen om de bijstand en het ouderdomspensioen te verhogen.

Met bruin als kleur is Pro Kòrsou een van de dertien partijen die op 30 september zullen meedoen aan de verkiezingen. Na een breuk met de partij Pueblo Soberano en het aftreden als premier in augustus 2015, besloot Asjes zijn politieke carrière voort te zetten. Hij richtte op 24 november 2015 zijn eigen partij op, samen met zijn belangrijkste adviseur Tania Ataoellah-Hernandez. De partij-ideologie is sociaal-democratisch en de partj staat voor principes als solidariteit, sociale rechtvaardigheid en deelname van alle burgers.

Visie
Asjes ziet Curaçao als een innovatieve gemeenschap met een solide kwaliteit van leven, waar alle burgers gelijke kansen hebben op welvaart en hun talenten en vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen. Onder het motto van eenheid en resultaat gelooft Pro Kòrsou in een betere balans tussen het financiële en het sociaal-culturele, met aandacht voor goede opleidingen, kwalitatief goede gezondheidszorg en een optimale sociale zorg.

Voortdurende educatie
Naast het stimuleren van de economie vindt de partij dat er geïnvesteerd moet worden in mensen via een strategisch plan voor voortdurende educatie. “Vanaf het moment dat een kind geboren wordt totdat het volwassen is moet het altijd kunnen beschikken over educatie”, benadrukt Asjes. Verder wil de partij de gezinnen op Curaçao ondersteunen. Een van de initiatieven is schuldsanering voor arme gezinnen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

6 Reacties op “NTR | Pro Kòrsou wil megaprojecten weer op de rails zetten

 1. Abraham Mossel

  Lache zeg Asjes en zijn megaprojecten. Zie grote sporthal,nu nog niet af, heeft tonnen gekost. Maar het mooiste project voorbeeld van Asjes is wel zijn megaproject, fruit kassenbouw voor de gewonen man/vrouw in de mondy. Ik kijk ongeveer zo’n 500 m1 vanaf de berg waar ik op woon op het gebouw / cafe Hot Centrum, kaya Kaduchi straat, achter deze kroeg woont de voorzitster van een of andere invalidebond cq stichting, geef het beestje maar een naam. Hier is jaren geleden een kantoor ( groot Luxe houten tuinhuis ) geplaatst, gebruikt voor eigen gebruik!, een paar maanden geleden zag ik veel valggen en een hoppie mensen in de zelfde tuin aan het werk, en wat te denken er werd een grote fruitkas geplaatst, het materiaal bestond uit plastiek water en riool pijpen. binnen 4 dagen stond het geheel en kwam onze minister president Asjes zelf het project openen met veel bombari en drank. na een week later lag het project na een beetje wind plat, dus opbouwen maar weer, week later weer plat, hierna nog als versterking van een dubbel groenne schaduw versterker, week later weer plat en zo voort, toen Asjes de achter deur had genomen zijn er een paar mensen geweest die het spul maar hebben mee genomen ( lees gejat voor zich zelf ). nou Asjes als je dit bedoeld met mega projecten dan lust ik nog wel een paar broodjes aap van je partij. Loser dat je er bent. ps ik denk dat het misluking project een kleine 25.000,00 heeft gekost.

 2. Heeft Asjes nu al zijn onterecht gekregen salaris van Selikor al terug betaald?

 3. we blijven nieuwsgierig, wat er zoal in de doofpot zit van PS met Marveleintje/Asjes
  zou het ooit openbaar worden????

 4. Joscelin Trouwborst

  Korsou vol beton storten zal hij bedoelen. Tijdelijk, dus niet duurzaam, tot het vol is met beton, geweldig voor de aannemers en uitbaters die toch al niet hoeven te klagen over geld gebrek, maar een fata morgana voor de doorsnee yu di Korsou.

 5. Het is nog steeds een raadsel waarom heer Asjes afgetreden is toen hij de unieke kans had om MP te kunnen zijn. Hij had zoveel goeds voor het volk kunnen doen, maar het zijn met name heer Jardim, heer Navarro en heer van de Horst die veranderingen teweeg hebben gebracht in de samenleving en de moeilijke situatie waarin het zich bevond. Aftreden doe je niet zomaar, behalve als je iets gedaan hebt dat door geen enkele beugel kan. Het waarom Asjes terug wil is en blijft een raadsel.

 6. In verband met zijn betoog omtrent de groei van de economie en tevens de groei van werkgelegenheid met als ‘chain reaction’ groei van inkomsten voor de overheid en de positieve inslag voor de AOV pensioenfonds, heeft hij hoogst waarschijnlijk mijn redevoering bij Radio Krioyo gisteren (zaterdag middag) beluisterd. Als kandidaat nr. 29 op de partijlijst van Movementu Patrióiko Adelanto Sosial, ben ik gisteren middag de eerste geweest in een serie radioprogramma’s van MPAS bij Radio Krioyo. Als je drie jaren of meer in de regering hebt gezeten had je ruim de kans om met genoemde initiatieven voor de dag te komen en zelfs hiermee van start te gaan. Dit volk zal wel beter weten. De next one die ervan langs zal krijgen is dhr. Amparo, die deze meneer toen hij nog Premier was als ‘varken’ en ‘dief’ heeft uitgescholden via Radio MAS. Ik heb toen meteen een stuk geplaatst in de nieuws media dat hij een strafbaar feit heeft begaan. Niemand anders reageerde hierop. De Premier en OM hebben het niet aangedurfd om hem aan te klagen. Zo iemand wil ons land gaan regeren. Pfffffffffffff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *