NTR | ‘Ik kies voor Pro Kòrsou omdat ik een ‘soberano’ ben’

Door José Manuel Dias

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 2 Pro Kòrsou

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 2 Pro Kòrsou

WILLEMSTAD – “Nu is het echt genoeg, ik wil zien dat er iets verandert in de kwaliteit van de zorg voor onze oudjes, daarom heb ik besloten om de partij Pro Kòrsou te steunen.”

Dit zijn de woorden van Elli die vurig gelooft dat leider Ivar Asjes er in kan slagen de gewenste veranderingen te brengen. De meeste Pro Kòrsou aanhangers willen net als Elli veranderingen zien in onder andere de gezondheidszorg, bestrijding van criminaliteit en het onderwijs.

Volgens een andere aanhanger is er binnen het onderwijs de meeste verandering nodig. “Er zijn teveel kinderen die uitvallen in ons onderwijssysteem en we moeten ze er weer bijhalen op school”, benadrukt Juan. Anderen willen graag dat Asjes meer werkgelegenheid creëert voor de jongeren en de koopkracht herstelt.

Stabiele regering
“Ivar Asjes heeft hele goede ideeën en hopelijk wordt hij premier, want dan weten we dat we een eerlijke en stabiele regering hebben.” Dat is de mening van Prudencia, die graag een regering zonder corruptie wil. De Pro Kòrsou aanhangers vinden dat Asjes het goed heeft gedaan als premier.

Nu de voorverkiezingen achter de rug zijn en ze de benodigde steun hebben gekregen om deel te nemen aan de komende verkiezingen, is Pro Kòrsou klaar voor de ‘grandslam’. Dat zegt de mede-oprichter en nummer twee op de lijst Tania Ataoellah-Henriquez, tijdens een bijeenkomst op het hoofdkwartier van de partij midden in de buurt Brievengat. In een feestelijke sfeer met veel vlaggen en enthousiasme heffen leiders, kandidaten en aanhangers het glas en proosten op het succes van de partij.

Goede ‘soberano’
Onder de aanhangers van de partij Pro Kòrsou komen er velen van de partij Pueblo Soberano. “Ik heb me bij Pro Kòrsou aangesloten omdat ik een goede ‘soberano’ was en als goede ‘soberanos’ moeten we, nu de leider waar we 4 jaar geleden voor gestemd hebben niet meer is, stemmen op degene die voor Pueblo Soberano de premier was.” Maduro is een van de ‘soberanos’ die besloten heeft de partij Pueblo Soberano de rug toe te keren en zich bij Pro Kòrsou te voegen en Ivar Asjes te steunen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

6 Reacties op “NTR | ‘Ik kies voor Pro Kòrsou omdat ik een ‘soberano’ ben’

 1. (J)Asjes is gewoon een beroepspoliticus, zonder enige kennis van zaken, die nooit iet zinngs voor de samenleving heeft gedaan, maar wel zijn zakken graag gevuld ziet.

 2. laat hem eerst maar eens openheid geven,waarom hij ontslag kreeg toen hij premier was bij de PS???

 3. Regering zonder corruptie en Asjes gaan niet samen…

 4. Hier zie je weer dat mensen gebruikt worden om zo positief van Pro Korsow en van Ivar “ik heb ook een aantal zaken op mijn kerfstok” Asjes te spreken, zodat ze wat stemmen af kunnen pakken van Pueblo Soberano. Heel triest!. Pro Korsow is helaas geen Pueblo Soberano die een ideologische leider had en het geluk dat Asjes had is dat ie mee kon liften met het harde werken en succes van wijlen Helmin Wiels. Soberano is er nog en werken volgens het gedachtegoed van hun leider en zie ik dus geen ene reden waarom een Soberno naar een Pro Korsow wil gaan.

 5. Wat een prachtig verhaal. Moet toegeven dat ik het niet droog heb gehouden.
  Echter, mijn betraande ogen kunnen het toetsenbord weer onderscheiden en dat geeft me de kans een vraag te stellen.
  Gezondheidszorg staat hoog op de agenda. Hoe kan het dat dhr Asjes in de tijd dat hij MP was niet in staat is geweest om er voor te zorgen dat de BOO en de Isla hun giftige gassen niet langer over Veeris, Marchena enz. konden uitbraken. Hoe krachtig ben als je niet in staat bent de BOO op gas of op “schone” olie te laten draaien. Wanneer een contract met de PDVSA bepaalt dat de BOO moet wordt voorzien van hun vieze prut hoor je als MP een gat in het bureaublad op het Fortplein te slaan. Het gaat immers over de gezondheid van “zijn” mensen? Ik heb de klap niet gehoord.
  Tot slot, kom aub niet met weer een commissie aanzetten die het allemaal gaat oplossen. Daar hebben we er al genoeg van.
  Succes met de strijd.

 6. Wat een koekverhaal. Asjes was de man die Schotte in het zadel wilde houden, door het parlement monddood te maken. “Deugt nog niet voor een perronkaartje ” zeiden we vroeger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *